– Jeg ringer Fred!

Coach Luytkis kan ikke være med til fjells. Dermed er Carl Peder overlatt egne vurderinger. Her kommer episode fire i sesong 1 av Generasjon Freeride.

Sist oppdatert 20. januar 2017 kl 13.27

På vei til Stryn Sommerski blir det klart at coach Fredrik Luytkis ikke kan være med på tur. Carl Peder står står dermed på bar bakke, hverken uten noen å kjøre med eller noen til å ta sikkerhetsmessige vurderinger. 

– Jeg ringer Fred! Han kan garantert gi deg gode opplevelser på Stryn, sier Fredrik. 

– Fred, som i Fred Syversen? spør Carl Peder

– Ja, hundreogsyversen, svarer Luytkis. 

Og da har det i praksis løst seg for førstereis Carl Peder Engeset (18), som aldri har vært på Stryn før. Problemet er bare at Fred ikke kan før dagen etter. Det betyr at Carl Peder likevel må finne ut av sakene på egenhånd i det unike sommerskianlegget. Her kan du se hvordan det går. 

GENERASJON FREERIDE

Mens Fredrik er en kjent figur i frikjøringsmiljøet med bakgrunn som alpinist, Dynastar-profil og proff frikjører med deltakelse på world touren, har Carl Peder (19) fortsatt et relativt blekt rulleblad. Riktignok har han deltakelser i Freeride Junior World Tour, VM, RFC og et utall helger i Hemsedal. I fem-seks år har de to kjent hverandre. Fredrik så tidlig talentet til Carl Peder og tok ham under vingene. Der har han vært siden.

Publisert 20. januar 2017 kl 13.27
Sist oppdatert 20. januar 2017 kl 13.27
annonse
Relaterte artikler
TRIO: Fredrik Luytkis, sønnen Storm og frikjører Carl Peder Engeset. Foto: Christian Nerdrum
Frikjøring med barn

Offpist med en 11-åring

HEIS(A)TUR: Ikke alle vil anerkjenne innholdet i sekken til Fredrik Luytkis, men begrunnelsene henger dog på greip. Bilde: Christian Nerdrum
Generasjon Freeride (S1E2)

Turplanlegging ala Luytkis

GENERASJON FREERIDE (S2E5)

– Jeg har størst skiglede!

GENERASJON FREERIDE (S2E1)

Generasjon tidsklemme

GENERASJON FREERIDE (S2-teaser)

Tre generasjoner frikjørere

YOUTUBE-NEGATIV: Fredrik er fornøyd med Carl Peder, men har likevel en appell til den yngre generasjonen om å ta det litt rolig. Bilde: Christian Nerdrum
GENERASJON FREERIDE (S1E6)

Eksaminatoren har noen merknader

TOK MANNEPRØVEN: Carl Peder Engeset og vikarierende mentor Fred Syversen. Bilde: Christian Nerdrum
GENERASJON FREERIDE (S1E5)

50 grader med Fred Syversen

annonse
THE APPRENTICE: Carl Peder Engeset (v) har vært under Fredrik Luytkis sine vinger siden han var 14-15 år gammel. Nå er de to aktuelle i den nye serien Generasjon Freeride, som har oppstart neste fredag. Bilde: Christian Nerdrum
Generasjon Freeride (S1-teaser)

Mesteren og læregutten

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen