– Jeg tror Carl Peder svarte spade i sekken, sonde og skredsøker. I tillegg har han skredsekk og hjelm. Han tenker at det er brukbart nok til å tilbringe tid i fjellet. Uten at jeg skal dømme ham for det, svarer Fredrik Luytkis på spørsmålet og hvilke sikkerhetshensyn det 18-år gamle frikjøringstalentet tar når han skal ut på ski.

Saken fortsetter under bildet

Annonse
Sekken til Fredrik Luytkis
HEIS(A)TUR: Ikke alle vil anerkjenne innholdet i sekken til Fredrik Luytkis, men begrunnelsene henger dog på greip. Bilde: Christian Nerdrum

Mentor Luytkis blir ganske paff når han hører hva Carl Peder faktisk svarte, men gjør det ganske klart i heisen på Strandafjellet at han uansett ligger et hestehode foran i planleggingen sammenliknet med Carl Peder. 

Her finner du alt av Generasjon Freeride

GENERASJON FREERIDE

Mens Fredrik er en kjent figur i frikjøringsmiljøet med bakgrunn som alpinist, Dynastar-profil og proff frikjører med deltakelse på world touren, har Carl Peder (18) fortsatt et relativt blekt rulleblad. Riktignok har han deltakelser i Freeride Junior World Tour ,VM, RFC og et utall helger i Hemsedal. I fem-seks år har de to kjent hverandre. Fredrik så tidlig talentet til Carl Peder og tok ham under vingene. Der har han vært siden.