Skiglede kan defineres med entusiasmen som oppstår når en står på ski. Den vil variere fra person til person. Noen liker ikke å stå på ski i det hele tatt, men andre elsker det. Selv om det selvfølgelig ikke er så viktig å finne ut av hvem av Carl Peder, Storm og Fredrik som har det mest gøy på ski, er det likevel spennende å høre hva de svarer. 

Etter et liv med ski på bena og flere år som profesjonell skikjører, både som alpinist og frikjører er perspektivet og utgangspunktet til Fredrik Luytkis (43) naturligvis et helt annet enn for sønnen Storm på 11 (Journ. anm. Storm fyller 12 i dag. Gratulerer med dagen!) Uten å presse på for hardt, prøver Fredrik å smitte sin entusiasme over på sønnen. Men hvordan lykkes han med det? Og kan skigleden hans måle seg med frikjøringstalentet Carl Peder Engeset, som henger etter med over 20 år i erfaring?

Dette får vi kanskje svar på i den neste siste episoden av Generasjon Freeride. Nå blir det sommerferie for denne serien. Det siste innslaget kommer til våren. Da skal vi på tur med skiklubben Ullr. 

Saken fortsetter under bildet

SKIGLEDE: Blir det ord mot ord, eller kommer de til enighet om hvem som har mest skiglede? Fredrik Luytkis er ihverfall sikker i sin sak. Bilde: Christian Nerdrum
SKIGLEDE: Blir det ord mot ord, eller kommer de til enighet om hvem som har mest skiglede? Fredrik Luytkis er ihverfall sikker i sin sak. Bilde: Christian Nerdrum

GENERASJON FREERIDE

Mens Fredrik Luytkis (43) er en kjent figur i frikjøringsmiljøet med bakgrunn som alpinist, Dynastar-profil og proff frikjører med deltakelse på world touren, har Carl Peder (19) fortsatt et relativt blekt rulleblad. Riktignok har han deltakelser i Freeride Junior World Tour, VM, RFC og et utall helger i Hemsedal. I fem-seks år har de to kjent hverandre. Fredrik så tidlig talentet til Carl Peder og tok ham under vingene. Der har han vært siden. I sesong 2 av den populære serien har Fredrik tatt med seg sønnen sin Storm på 11 år.