Onsdag denne uken ble det kjent at arrangøren av X Games i Norge, Sahr Productions, har sendt inn søknad om støtte på 30 millioner kroner for et nytt og utvidet X Games rundt Lillehammer.

Det melder lokalavisa GD.

Annonse

–  Vi lærte mye av prosjektet i Telenor Arena i høst. Da beviste vi at det er mulig å gjennomføre snowboard, ski, skateboard og Moto X i samme arrangement og arena. Etter snart fem X Games i Norge, vet vi hvordan alle sportene skal organiseres. Da er det enklere å redusere kostnader. Vi har også fjernet noen øvelser fra det opprinnelige programmet. Vi håper regjeringen og stortingsflertallet ser at prosjektet nå har blitt mer attraktivt, sier daglig leder i Sahr, Henning Andersen, til avisa.

X Games skal også arrangeres i Hafjell i 2020, etter lang tids usikkerhet. Nå ønsker altså actionsportkonkurransen å etablere seg fast i området, men i en langt større og utvidet versjon enn tidligere. Fra 2021 ønsker de å utvide fra ski og snowboard til skateboard, BMX og Moto X i Håkons Hall i tillegg til halfpipe, Big Air, slopestyle og knuckle huck for ski og brett i Hafjell.

For arrangementet i 2020 får X Games 15 millioner kroner i støtte fra regjeringen.

I søknaden fremgår det også at ordfører i Lillehammer, Ingunn Trosholmen, er positiv.