Det har lenge vært usikkert om X Games ble arrangert i Norge i 2020, men fredag ettermiddag kom bekreftelsen fra Henning Andersen: En avtale med NRK sikrer et nytt arrangement i 2020 i Hafjell. Avgjørelsen ble tatt i et styremøte i Sahr fredag ettermiddag.

– Nå har vi fått det vi trenger i orden. Vi ble enige med NRK rett før vi hadde styremøte i dag, og de er enige om å sende X Games i Norge i Hafjell. Vi har altså fått den norske medieavtalen som vi ikke hadde på plass, som var avgjørende for oss, sier Henning Andersen i Sahr, som arrangerer X Games i Norge.

Annonse

Opprinnelig hadde arrangøren en tidsfrist på 1. november på å bekrefte et nytt X Games. Den ble ikke overholdt, og en ny frist på 15. november ble satt. Nå kom altså den positive beskjeden.

– Da begynte det å komme positive signaler, som ble løst nå. Det er klart at dette er veldig ålreit, sier Andersen.

ØYSTEIN BRÅTEN: Det blir retur til Hafjell for Øystein Bråten og de andre norske skikjørerne. Foto: Sahr
ØYSTEIN BRÅTEN: Det blir retur til Hafjell for Øystein Bråten og de andre norske skikjørerne. Foto: Sahr

Et nytt X Games i Norge i 2020 hang lenge i en tynn tråd. I september var Henning Andersen klar på 2019 mest sannsynlig var siste året konkurransen ble arrangert i Norge. Omlag en måned etter fikk de 15 millioner gjennom statsbudsjettet, og en avtale med Hafjell ble signert kort tid etter. Da manglet fremdeles en TV-partner, som altså ble klar fredag ettermiddag.

Konkurransen vil inneholde slopestyle, Big Air og knuckle huck - som ble introdusert i Aspen i år. Det blir et rent vintersportarrangement.

– Hva er de største utfordringene nå?

– Nå ligger det en økonomisk risiko på SAHR. Det er ikke fullfinansiert. Det vi har gjort i dag er å se på alle avtalene vi har, også ser vi på hva som gjenstår. Vi har vurdert at det er så realistisk å arrangere at vi kan bekrefte det. Nå skal vi ut på sponsormarkedet for å dekke inn det som gjenstår, og vi tar risikoen om det ikke går i orden, sier Andersen og fortsetter:

– Vi har opparbeidet oss en egenkapital på de første årene vi arrangerte, selv om vi ikke tjente særlig i 2018. Det vi tjente i 2016 og 2017 har vi ikke rørt, og vi stiller det som sikkerhet. Skulle det går galt må vi betale for det, men det er kanskje ikke andre enn oss som mister nattesøvnen av det.

Sist X Games var i Hafjell ble det solgt 17.500 billetter.