– Med denne sammenslåingen kan vi tilby en komplett aktivitetspakke gjennom hele året og i tillegg befeste posisjonen som Møre og Romsdals fremste aktivitetsleverandør, sier daglig leder og eier i Uteguiden, Oscar Almgren til Fri Flyt.

Denne uken ble det kjent at de fusjonerer med Valldal Naturopplevingar, som tilbyr rafting og juving i kystnære områder. Uteguiden er på sin side et veletablert guideselskap på Sunnmøre. 

Annonse

Uteguiden ble etablert av skiguide Oscar Almgren i 2012, og leverte i 2018 en omsetning på 8,3 millioner kroner. Overskuddet ble på rundt 700.000 kroner. Uteguiden opplevde i likhet med flere andre guideselskaper en tung tid i koronakrisen, og selskapet var blant de som fikk støtte fra staten.

Valldal Naturopplevingar hadde på sin side en omsetning på 2,2 millioner kroner i 2019, med et overskudd på 277.000 kroner. 

Når de nå fusjonerer, får eierne av Valldal, Erlend Mikal Hjelme og Erlend Kløvjan Ringstad, aksjer i Uteguiden. 

– Vi får vi inn unik kompetanse fra Valldal Naturopplevingar som vil utvikle produktene våre enda mer. Dette blir en stor gevinst for alle våre tidligere gjester som nå vil kunne nyte enda flere aktiviteter i Møre og Romsdal, sier Almgren. 

Uteguiden har fra før base i Ålesund, Stranda og på Hellesylt. 

– Nå vår vi i tillegg et godt tilskudd i Valldal. Det kan nå tilbys en komplett pakke av aktiviteter fra fjellturer sommer og vinter, guidede kajakkturer i fjordene og på kysten, rafting og juving, til ikke minst kurs innen topptur, kajakk og klatring. Derifra ser vi gode muligheter for videre vekst i lokalområdet i årene fremover, der vi skal fortsette å levere som en totalleverandør av gode opplevelser gjennom hele året.

Uteguiden har forøvrig hatt flere skredkvelder på nett under koronakrisen.