Kongskrona er nabotoppen til Dronningkrona. I likhet med Dronningkrona gir denne turen 1600 høydemeter med skikjøring, men terrenget er mye mer variert.

Toppen av Kongskrona er helt flat og dekket av en isbre. Les om toppturer i Sunndal her.

OPP: Turen starter på parkeringsplassen til Innerdalen innerst i Viromdalen. Gå sørover til det sørlige hjørnet av jordet. Der er det en bro over Ålvundelva.

Gå over broen og følg en sti som er avmerket på kartet. Videre opp til en ny bro som krysser elven Gresjo. Følg østsiden av denne elven til du kommer opp til Viromsætra (615 moh).

Den letteste og raskeste ruta går direkte opp breen. Fra Viromsætra går du i dalen vest for Tunga. Når du er like under Tunga, traverserer du vestover inn på breen og går rett opp på toppen.

Topphenget er bratt og kan ved enkelte føreforhold kreve stegjern.

ALTERNATIV OPPSTIGNING: Fra Viromsætra er det også mulig å gå direkte opp på breen mellom Tunga og Nebba. Følg Grasdalen til du er under østveggen på Tunga.

Derfra skrår du bratt innmellom Tunga og Nebba og følger breen opp til toppen. Fra toppen av Kongskrona kan du gå ned til skaret mellom Kongskrona og Dronningskrona og

klatre sørøsteggen opp på Dronningskrona. Se beskrivelsen fra Dronningkrona.

NED: Den vanligste nedkjøringen følger samme rute som turen opp.