/ Topptur

Toppturer i Sunndal - Sunndalsfjella

Med noen av verdens høyeste kystfjell - og det høyeste nord for Korsika - byr Sunndalen på mange toppturer med opp mot 1800 meter høydeforskjell.

Sunndalen i Møre og Romsdal ligger vest for Oppdal, og Trollheimen forbinder Sunndalen med fjellbygda Oppdal - hvor snømengdene gjerne er mindre.

I Sunndal kan du blant annet gå opp på Dronningkrona - en av de flotteste og mest populære skiturene i landet. men Sunndal har mye mer å by på enn superklasssikeren Dronninga. Nabofjellene Kongskrona og Grøvelnebba er minst like fine skiturer, og i Øksendalen - som er en del av Sunndalsfjella - finner du en drøss fine turer, som Fløtatind, Litlskjorta og Litlgladnebba.

Også Trolltind ved Jordalsgrenda er en nydelig og relativt enkel topptur som er vel verdt et besøk.

Det kjente klatreområdet Innerdalen er også en del av Sunndalsfjella, og her finner du regionens høyeste fjell, Store Trolla. dette er også en fantastisk topptur såfremt ferdigheter og forhold ligger til rette.

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen