I den nyeste filmen til snowboard-tvillingene Knut og Roald Christoffersen får vi bli med på dyp kjøring på Vestlandet, og særlig Sogndal og Sunnmøre. Tvillingene, som har nå har blitt 30 år gamle, har tilbrakt store deler av de to siste årene i de velkjente turområdene, og resultatene er en recap med de største høydepunktene.

– Hva var det største høydepunktet?

Høydepunktet må være Sogndal i fjor tror jeg. Da var jeg der i tre uker, og da var det ikke en dårlig dag. Det var pudder hver dag, sier Knut Christoffersen til Fri Flyt.

I løpet av filmen dukker det opp klipp fra Røldal, Sogndal, Ulvdal og Sunnmøre. Roald er bosatt i Ørsta, som har blitt et naturlig startpunkt for brettkjørerne. Snowboard-tvillingene har herjet i en årrekke, og har blant annet blitt kåret til Norges mest undervurderte snowboardere av vår tidligere søsterside, Playboard.

Se editen her:

Knut & Roald Christoffersen 2015-17 from Knut Christoffersen on Vimeo.

– Hvilket fjell er favoritten?

– Det er ikke lett å si, Hodlekve er veldig bra, med lett tilgjengelig kjøring. Egentlig er alle turområdene i Sogndal bra. På Sunnmøre er vi forskjellige steder hver gang, så der gjelder det mer å utforske nye steder, sier Knut, og som likevel trekker fram Sunnmøre som et fantastisk sted å være.

– Det er kanskje ikke så værsikkert, men når det først er bra så er det sinnssykt bra. Det kommer jo ofte større dump der. Men når det er sagt er det sjeldent vi oppholder oss et sted lenge. Vi reiser stort sett der snøen er. Det ble jo for eksempel en periode i Røldal i år etter en lengre tørkeperiode i Norge.

– Hva er planen til vinteren?

– Vi har planer om å kanskje dra til Canada eller Mt. Baker. Jeg var jo i Revelstoke-området i vinter, og det var noe av det råeste jeg har vært med på. Ellers er jeg gira på å bruke hver langhelg jeg får til å dra der snøen er. Det hadde for eksempel vært gøy å sjekke ut mer av Nordland. De har mye å tilby der.