Switch har trukket med seg flere anerkjente karakterer i det norske snowboardmiljøet. Deriblant talentet Mats Hofgaard, som har en mindre sympatisk rolle i filmen. Terje Haakonsen er innleid som konsulent og Frode Sandbech som stillfotograf.

Annonse

Peter Stormare er også med i Switch. Svensken er kjent for sine uortodokse roller i filmer som Fargo, Minority Report, Armageddon og tv-suksessen Prison Break, som har gjort Stormare større enn noen gang. I Switch spiller han den eksentriske frikjøreren Tommen, som har mistet litt av livsgnisten. Tommen utvikler etter hvert et vennskap med den ny innflyttede skategutten Mikkel og hjelper han til å utvikle snowboardferdighetene.

Mikkel er en 16 år gammel gutt uten røtter. Moren jobber som handelsreisende og drar med seg gutten sin til nye steder så ofte at Mikkel ikke føler han hører hjemme noe sted. Vi møter Mikkel da han skal flytte fra Oslo til en liten bygd på Vestlandet, og der er det snowboard som gjelder om man skal være med i gjengen. Mikkel blir ikke godtatt i det nye miljøet, da han som kul bygutt skiller seg ut. Han prøver å lære seg snowboard, men blir motarbeidet av den regjerende snowboardmesteren Gaute og gjengen hans. Gaute er kjæreste med Nina, og Mikkel forelsker seg i henne. Det betyr trøbbel! Mikkel møter den eksentriske bygdeoriginalen Tommen, som jobber med preppebilen i det lokale alpinanlegget. Tommen viser seg å være en aldrende mester på snowboard, og begynner treningen av Mikkel. I ekte Karate kid-stil blir Mikkel snart en ekspert på snowboard og det er duket for en nervepirrende tvekamp med Gaute i den store snowboardkonkurransen i Hemsedal.

Switch handler om ungdom, den store kjærligheten og å våge stå alene mot de andre. I tillegg blir det selvsagt halsbrekkende kjøring på snowboard.

I rollene finner vi blant andre:

Sebastian Stigar (Mikkel), Ida Elise Broch (Nina), Hilde Lyrån (Ann Katrin/moren) og Espen Klouman Høiner (Gaute)