Plussgrader, regn og veldig myk snø gjorde det til en utfordrende dag når seniorene skulle gjøre opp om slopestylegullet under NM på Hovden. Allikevel leverte de antatt beste: Ståle Sandbech og Silje Norendal er våre nye norgesmestere i slopestyle.
– Det er den beste NM-løypa jeg har kjørt på mange år, men det ble utfordrende på grunn av forholdene, sier Norendal med NM-gullet rundt halsen.

– Er det gøy å bli norgesmester selv om du var klar forhåndsfavoritt?
– Ja, selvfølgelig er det gøy å vinne NM. Det er ikke så lett etter en lang sesong og vi er vant til å kjøre helt annerledes hopp i utlandet.

Annonse

Norendal landet et run som blant annet inneholdt boardslide 270, cab 540 og backside 360. Med det henviste hun juniorslopestylenorgesmester Hanne Eilertsen til andreplass og landslagets nykomling, 16 år gamle Tina Steffensen, til tredjeplass.
– Jeg kjørte en del med Tina i dag, hun blir jo med oss neste år. Hun kjører veldig bra og er veldig motivert, sier Norendal.

Ståle Sandbech gjorde et run bestående av cab 900, backside 1080 og frontside 1080 og tok gullet, foran Mons Røisland og Fridtjof Sæther Tischendorf. Dermed vant fulgte rykkinngutten opp gårsdagens boardercrossgull med gull i slopestyle.
– Det var moro å kjøre i dag – dårlig vær, men vi gjorde det beste ut av det. Vi tåler litt vann!

Søndag er det big air – og dermed har Sandbech muligheten til å ta sitt tredje NM-gull på like mange dager. Etter det er konkurranse-sesongen over for Sandbech, som var ute med skade fra forrige sesong og langt inn i denne sesongen. På tampen av sesongen har det imidlertid løsnet for xx-åringen, som tok sølv i X Games Norway, vant FIS-VM i Spania og nå herjer på NM.
– Jeg ble litt i tvil på hvordan sesongen kom til å bli da jeg startet å kjøre igjen etter skaden. Det føltes ikke helt bra ut. Så løsnet det plutselig og i siste liten fikk jeg med meg noen pallplasser før våren kom. Nå kjenner kroppen det, spesielt i ankler og knær. Jeg trenger hvile, men jeg liker det jeg driver med, så det blir mye snowboard fremover, selv om det ikke er flere konkurranser, sier Sandbech.