Historien til superpipen i Wyller må fortelles med en pause på to år. På grunn av nedstenging ble det ingen arena i Wyller under pandemien.

Men forrige vintersesong var tilbudet i Wyller-delen av Oslo Vinterpark tilbake. Løsningen ble en ny vri, blant annet med en kortere halfpipe i toppen av anlegget.

Designet av arenaen er planlagt omtrent som fjorårssesongen, med superpipe og hopp i flere størrelser. Hopp og lengde på superpipen blir antakelig med litt lengre pipevegger enn i sist sesong.

– Utformingen tillater at man inkluderer bredde og topp, organisert og egenorganisert aktivitet i ett og samme anlegg, sier Sondre Hylland som er anleggsansvarlig Brettforbundet.

I en pressemeldelding fra Brettforbundet står det at Skimore Oslo, Brettforbundet, Skiforbundet (ved Nor Freeski) og Heming IL/Adrenalin har jobbet frem en løsning og arenadesign som altså tillater at det blir superpipe og bigair, i likhet med fjorårssesongen.

Hoppene blir i tre forskjellige vanskelighetsgrader.

LITT LENGER: Såfremt det lar seg gjøre, er det ønskelig at veggene i superpipen strekker seg enda litt lenger ned enn i 2022-sesongen, slik at det blir en mer naturlig kobling til storhoppet i enden av pipen. Foto: Christian Bjønnes / Brettforbundet:
LITT LENGER: Såfremt det lar seg gjøre, er det ønskelig at veggene i superpipen strekker seg enda litt lenger ned enn i 2022-sesongen, slik at det blir en mer naturlig kobling til storhoppet i enden av pipen. Foto: Christian Bjønnes / Brettforbundet:

Brettforbundet har på vegne av partene søkt Oslo kommune om driftstilskudd på 1,85  millioner som utelukkende går til opprettelse og drift av Wyller Arena. Tidligere år har tilskuddet vært på 1,5 millioner, så en økning på 350.000 kroner.

Anders Standal er tilbake på jobb i Skimore Oslo og vil sammen med Skimore Oslo parkmannskap bygge og vedlikeholde tilbudet i Wyller.

– Vi synes det er veldig positivt at dette tiltaket motiverer enda flere brett- og skikjørere opp i bakken. Vi setter også pris på et enda bedre og tettere samarbeid med forbundene og gjestene, sier Espen Bengston, daglig leder Skimore Oslo.

SAMME PRIS: Oslo Vinterpark fortsetter med sesongkortprisene som i fjor. Her er daglig leder Espen Bengtson. Foto: Anders Holtet
LOVER ET LIKE GODT PRODUKT: Daglig leder i Oslo Vinterpark Espen Bengston er klar på at anlegget må legge den snøen som skal til for å få det produktet de pleier å ha. Foto: Anders Holtet

Brettforbundet svarer med å legge Norgesmesterskapet i halfpipe til Wyller. 

– Nå ønsker vi at alle brettkjørere, store og små kommer til Wyller for å kjører det fantastiske anlegget som er åpent og gratis å kjøre, fortsetter Hylland.

Hylland sier det er viktig å kunne sikre kontinuitet i et anlegg som legger til rette for to grener, både halfpipe og bigair. 

Les også: Nå er superpipen i Wyller tilbake

MÅ BRUKES: – Nå ønsker vi at alle brettkjørere, store og små kommer til Wyller for å kjører det fantastiske anlegget som er åpent og gratis å kjøre, sier Sondre Hylland i Brettforbundet. Foto: Christian Nerdrum
MÅ BRUKES: – Nå ønsker vi at alle brettkjørere, store og små kommer til Wyller for å kjører det fantastiske anlegget som er åpent og gratis å kjøre, sier Sondre Hylland i Brettforbundet. Foto: Christian Nerdrum

– Det er et økende behov for anlegg med «transitions» og halfpipe elementer når man ser på utviklingen i både slopestyle og selvfølgelig halfpipe både innen snowboard og freeski. Arenaen er kompakt og har rask «laptid». Noe som gjør utviklingspotensialet høyt. I tillegg tillater designet av arena at man inkluderer bredde og topp, organisert og egenorganisert aktivitet i ett og samme anlegg, fortsetter han. 

Ståle Sandbech gjør en backside air i superpipen på åpningsdagen av Wyller Arena i Oslo
KLASSIKER: Oslo Kommune sørger for at Ståle Sandbech & Co kan se frem til enda en sesong i pipe og bigairarenaen i Wyller, Oslo. Foto: Christian Nerdrum

Nå vil det også legges nasjonale mesterskap i Wyller for å sikre mest mulig bruk og gjenbruk av fasilitetene.

– Det er et mål for Brettforbundet å skape og legge til rette aktivitet og mer moro for alle, for å få til det trenger vi anlegg og aktivitetsflater. Det gledelig at Oslo kommune, også i økonomisk krevende tider, viderefører en satsning på anlegg, avslutter generalsekretær i Brettforbundet, Bijora Sardarian.

FAKTA OM WYLLER ARENA

Wyller Arena ligger i Wyllerløypa i Oslo.

Anlegget er tilrettelagt snowboard, freeski og snowskate.

Tilførsel via en koppheis fra bunn av anlegget.

Heisen er gratis å bruke (Kun heisen tilknyttet Wyller Arena er gratis).

For sesongen 2022 og 2023 opprettes en superpipe og bigair/hopp fra nybegynner til ekspert.

Idretten gjennom Brettforbundet, Skiforbundet og Heming IL/ Adrenalin søker om driftstilskudd fra Oslo Kommune som finansierer opprettelse og drift av Wyller Arena.

Skimore Oslo bygger, drifter og vedlikeholder arenaen gjennom sesongen.