Sist lørdag gikk historiens første offisielle Mushroom Banked slalom av stabelen på Folgefonna. Stor sol, masse stoka snowboardere og en stk fornøyd Henrik Windstedt som cruiste gjennom løypa var det lite som holdt tilbake på stemninga.

– Coursen vi lagde ble litt mer teknisk enn det man ofte kjører, vi ville helst at det skulle være en utfordring, sier Emil Fossheim. 

CARVE: Med slike forhold og løype var det fint lite som hold igjen stoken på lørdag. Foto: Chris Baldry

Med over 50 påmeldte er lista lagt for de kommende årene. 

– Neste år lager vi kanskje to løyper, en vanlig og en som kommer til å bli helt psyko. 

Det var ingen ringere enn Enni Rukajärvi som tok seieren i dameklassen, med gullmedalje fra x-games og både sølv og bronse fra OL i slopestyle var hun ganske godt forberedt på banked slalom. 

– Det var utrolig gøy, veldig morsom løype som hadde flere kule elementer som gjorde det mer interessant og en del mer utfordrende. Jeg likte det veldig godt! I tillegg sjukt fin og bra stemning på hele arrangemanget, en flott opplevelse. Håper virkelig jeg får dratt tilbake neste sommer!

RACING: Med topp tre utøvere innenfor et halvt sekund var det fint lite å si på nivået i helgen. Foto: Chris Baldry

Også i herreklassen var det bra høyt nivå og det var Len Roald Jørgensen som tok en klippe seier foran Markus Rustad med bare 0.34 sekund. 

– Banked slalom var helt perfekt. Konge forhold, fete banks og fete svinger. Folk var stoka så da kjører man ekstra fort.

Vinnerne i herreklassen var:

1. Len Roald Jørgensen

2. Markus Vognhild Rustad

3. Eirik Nesse

Dame:

1. Enni Rukajärvi

2. Andrea Straume

3. Stine Tønnesen.

Junior/ Hoffnarr

1. Johannes

2. Jakob

3. Odin