Hjem
 / Kjørte snowboard for første gang på Høkkers

Høkkers invitational 2023 - Snowboard for første gang

Kjørte snowboard for første gang på Høkkers

For første gang i historien ble snowboardkjørere også invitert til Høkkers invitational, der Astrid Paulsson og Caroline Onarheim stilte i dameklassen.

Sist oppdatert 4. april 2023 kl 19.30
GOD STEMNING: Snowboarder Astrid Paulsson til venstre for skikjører Sara Berrefjord på Høkkers invitational. Foto: Frys Film
GOD STEMNING: Snowboarder Astrid Paulsson til venstre for skikjører Sara Berrefjord på Høkkers invitational. Foto: Frys Film

Det var en historisk vri på årets Høkkers invitational da to snowboardkjørere ble invitert til å kjøre i dameklassen blant 15 skikjørere.

– Det var utrolig gøy å kjøre snowboard på Høkkers, det var et veldig inkluderende og hyggelig miljø. Også var det mye bra kjøring, forteller snowboardkjører Astrid Paulsson som endte på en 8. plass.

LES OGSÅ: Resultater fra Høkkers 2023.

I likhet med hun kjørte Caroline Onarheim som endte rett bak på en 9. plass.

FULL HØKK: Snowboardkjører Caroline Onarheim gjør en methodgrab på det ene hoppet i løypa. Foto: Erland Holen
FULL HØKK: Snowboardkjører Caroline Onarheim gjør en methodgrab på det ene hoppet i løypa. Foto: Erland Holen

Selv om snowboard deltar er det ingen egen klasse for dette, det er en dame og herreklasse der inviterte kjørere konkurrerer om 50 000 kroner som går til vinneren i hver klasse.

– Tenker du det burde bli en egen snowboardklasse på Høkkers?

– Jeg synes det er kult at ski og snowboard er i et samlet miljø. Det funket veldig bra sånn det var nå. Akkurat på Høkkers føler jeg ikke at det er så viktig, forteller Paulsson til Fri Flyt.

Høkkers Invitational ble først arrangert for sju år siden som en konkurranse på utsiden av norgescupen i frikjøring. Konkurransen hadde både skyhøy pengepremie og var et invitasjons-konsept (slik som blant annet X Games). Det er frikjøringsmiljøet i Vågå som står bak konkurransen.

Siden den gang har konkurransen blitt arrangert årlig frem til koronapandemien kom til Norge. I 2022 gjorde den comeback, det har også blitt kjørt en juniorkonkurranse.

– Jeg håper på å bli invitert igjen neste år, det var et veldig sosialt og hyggelig arrangement med mye bra mennesker, sier Paulsson.

Publisert 4. april 2023 kl 19.30
Sist oppdatert 4. april 2023 kl 19.30
Relaterte artikler
ÅPEN: Snowboardikon Mark Landvik gjest hos podcasten The Bomb Hole. Skjermbilde: The Bomb Hole
Snowboardlegende åpen om depresjon

– De holdt oss som gisler

Se film fra pudderbonanzaen i Lyngen

Krister Kopalas elleville sesongstart

Et knippe brettlegender - Terje Haakonse, Daniel Franck, Jørgen Nøvik og Truls under Old Boys NM i 2022. Foto Trygve Holte
– Jeg har gjort 221 intervjuer

Truls (81) skriver bok om snowboard

Terje Haakonsen er mest kjent for å kjøre snowboard, men har prøvd det meste som finnes av andre brettsporter. Prone foiling er den nyeste aktiviteten på lista. Bilde: Christian Nerdrum
Terje Håkonsen på foil i Indre Oslofjord

Terje Haakonsen: - Vi skulle hatt dette for 20 år siden!

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue