Hemsedal Railgarden – som ligger på jordet til bestefaren til Bjerkan Invitational-sjef Christoffer Bjerkan – fikk godkjent heisen sin foran denne sesongen. Dermed ble det plutselig mulig å herje på over tjue forskjellige elementer med en heis som bruker halvannet minutt opp – i Hemsedal altså.

Se masse bilder i galleriet under!

– Parksatsinga har sakte men sikkert stoppa opp i Hemsedal, og så rakna den på Geilo i fjor. Nå er det knapt nok kjørere eller parkmuligheter igjen i området. Dermed måtte vi ta tak i situasjonen sjøl. Vi fant en brukt tauheis på finn.no og bygde park på jordet på Bjerkan, forteller initiativtaker Martin Prøis.

Det er litauiske Marius Urbonavicius som bygger parken, og han har stått på knallhardt de siste månedene for å få Hemsedal Gailgarden i gang. Fra januar var det full skuv i parken, som har fått alle nødvendige godkjenninger.

– Marius har sikkert jobba ti timer i døgnet de siste månedene. Han er skikkelig gira og veldig flink, sier Prøis.

FRITID: Parkbygger Marius Urbonavicius får heldigvis litt tid til å kjøre også. Foto: Žygimantas Panda Vaičaitis

Parken er rundt 150 meter lang, og en tur opp med heisen tar halvannet minutt. Parken hadde tjue elementer da den åpna denne sesongen, men planen var å øke med både hopp og en quarterpipe.

– Vi jobber med å skaffe ei tråkkemaskin. Samtidig får vi litt hjelp av han som brøyter her til å plassere snøen slik at vi kan bruke den til en quarter nederst i heisen, sier Martin Prøis.

– Hvordan har parken blitt mottatt i Hemsedal?

– Veldig mange syns det er kult, og vi ser at en del unge foreldre tar turen med kidsa sine, og det er gøy. Det kommer flere og flere for hver kveld vi har åpent.