Ifølge generalsekretær i Snowboardforbundet, Dagfrid Forberg, vil hun og resten av FIS Snowboard Freestyle Task Force, fortsette å jobbe frem mot det årlige høstmøtet til FIS i oktober. Det var her de i utgangspunktet skulle legge frem sitt forslag til et nytt kvalliksystem, uten at de i det hele tatt fikk muligheten til det. 

- Vi fikk positive signaler fra representantene i FIS-snowboard, men det er generalsekretær Sarah Lewis, som har overkjørt de demokratiske prinsippene i egen organisasjon. Det er ganske utrolig, mener Forberg.

Annonse

- En stund til Sotsji

Hun opplever nå stor støtte fra miljøet, og tror fortsatt mye kan skje frem mot OL. 

- Vi opplever et stort engasjement, og vi vil fortsette å prøve å utvikle et best mulig kvalliksystem, basert på dagens konkurranser. Samtidig er vi opptatt av å jobbe profesjonelt mot IOC med informasjon om disse prosessene, og utviklingen i snowboardsporten. Det er mye som jobbes med i kulissene, og det er fortsatt en stund til Sotsji, sier generalsekretæren.

- Hvis dere ikke blir hørt, kan det bli aktuelt med en boikott?

- Det vil jeg ikke kommentere på nåværende tidspunkt.

100 % motiverte

Snowboardpresident Cecilia Flatum, uttalte i går til tacky.no at hele snowboardforbundet er motiverte til å kjempe videre for et alternativ til FIS sin kvallik. 

- Selv om vi (snowboardmiljøet) har samlet oss, bare overkjører FIS oss. Men vi opprettholder planen om å få være med å bestemme kvalifikasjonsprosessen til OL. Vi reiser på FIS-møtet i oktober, og generalsekretær i Snowboardforbundet, Dagfrid Forberg, reiser til Lake Tahoe på et stort bransjemøte i slutten av måneden. Vi er 100 prosent motiverte på å få til dette, men da må vi samle oss og lage et reelt alternativ til kvalikkprosessen. Det krever tid og at vi samler oss, men det vil gå, sier Flatum.