Gir ikke opp

Selv om FIS tror de nå har slått snowboardmiljøet sjakkmatt, kan de få seg en overraskelse.

Sist oppdatert 4. september 2011 kl 11.41
GENRALSEKRETÆREN: Ifølge Forberg var signalene fra FIS Snowboarding gode, men håpet ble smadret av FIS-styret som trumfet gjennom sitt forslag. Foto: Mari Torvanger Knap.
GENRALSEKRETÆREN: Ifølge Forberg var signalene fra FIS Snowboarding gode, men håpet ble smadret av FIS-styret som trumfet gjennom sitt forslag. Foto: Mari Torvanger Knap.

Ifølge generalsekretær i Snowboardforbundet, Dagfrid Forberg, vil hun og resten av FIS Snowboard Freestyle Task Force, fortsette å jobbe frem mot det årlige høstmøtet til FIS i oktober. Det var her de i utgangspunktet skulle legge frem sitt forslag til et nytt kvalliksystem, uten at de i det hele tatt fikk muligheten til det. 

- Vi fikk positive signaler fra representantene i FIS-snowboard, men det er generalsekretær Sarah Lewis, som har overkjørt de demokratiske prinsippene i egen organisasjon. Det er ganske utrolig, mener Forberg.

- En stund til Sotsji

Hun opplever nå stor støtte fra miljøet, og tror fortsatt mye kan skje frem mot OL. 

- Vi opplever et stort engasjement, og vi vil fortsette å prøve å utvikle et best mulig kvalliksystem, basert på dagens konkurranser. Samtidig er vi opptatt av å jobbe profesjonelt mot IOC med informasjon om disse prosessene, og utviklingen i snowboardsporten. Det er mye som jobbes med i kulissene, og det er fortsatt en stund til Sotsji, sier generalsekretæren.

- Hvis dere ikke blir hørt, kan det bli aktuelt med en boikott?

- Det vil jeg ikke kommentere på nåværende tidspunkt.

100 % motiverte

Snowboardpresident Cecilia Flatum, uttalte i går til tacky.no at hele snowboardforbundet er motiverte til å kjempe videre for et alternativ til FIS sin kvallik. 

- Selv om vi (snowboardmiljøet) har samlet oss, bare overkjører FIS oss. Men vi opprettholder planen om å få være med å bestemme kvalifikasjonsprosessen til OL. Vi reiser på FIS-møtet i oktober, og generalsekretær i Snowboardforbundet, Dagfrid Forberg, reiser til Lake Tahoe på et stort bransjemøte i slutten av måneden. Vi er 100 prosent motiverte på å få til dette, men da må vi samle oss og lage et reelt alternativ til kvalikkprosessen. Det krever tid og at vi samler oss, men det vil gå, sier Flatum.

Publisert 2. september 2011 kl 07.56
Sist oppdatert 4. september 2011 kl 11.41
annonse
Relaterte artikler
SPLITTET I FINNMARK: To splitboardere på vei opp Koppartind i Troms under splitboardfestival i Finnmark(!). Bilde: Christian Nerdrum
Se film og bilder fra festivalen i Finnmark

7 myter om splitboarding - knust og bekreftet

TORGEIR I MIDTEN: I 2010 pådro Torgeir Berre seg en brutal ryggmargskade på snowboard i New Zealand. Her har vi ham tilbake på snø under Høvdingen av Høgevarde. Bilde: Even Brekke
Se film og bilder fra sløsjfesten på Høgevarde:

Sløsjfest på Høgevarde: – Stemningen var høy

NYE TALENTER: Unge og gamle får mulighet til å kjøre med og mot Mons Røisland & Co. Foto: Magnus Gulliksen
Mons Røisland inviterer til familiedag i lokalanlegget

Kjør med stjernene i Kirkerud: – Lavterskel

IKKE FULL JEKK: Skal du tweake litt, så hjelper det å slippe til litt blod og luft til ankler og knær. (Snowboarder Markus Olimstad i parken på Tryvann). Foto: Christian Nerdrum
Alltid full jekk eller variere litt?

– Gøy å ikke være så fastspent

DE SEKS: Her har du de seks mest vanlige stedene å grabbe på brettet. Foto: Christian Nerdrum
Grabs - Dos and don'ts

– Det er noen ulovlige også

INVITERER: Krister Kopala deler erfaring på Splitboard Festival i Finnmark. Foto: Nikolai Schirmer
Kopala inviterer til splitboardfestival i Finnmark

– Smal sak å finne god snø

INDY AIR: Markus Olimstad i en backside 360 med indygrab. Foto. Christian Nerdrum
Backside 360 på snowboard

– Nå skal vi nørde litt

FYSISK: – Jeg føler en slags konstant uro i kroppen, og har hatt fysisk arbeid siden jeg kutta ut videregående etter første klasse, sier Krister Kopala. Foto: Anders Vestergaard
Brettfenomen Krister Kopala

– Snowboard ble utløpet for uroen

MELON: Markus Olimstad i en backside 180 melon.
Frontside og backside 180

– Det første trikset jeg lærte meg

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen