– Det var en veldig utfordrende dag å kjøre på, og jeg er fornøyd med å komme meg gjennom. Nå er er neste finalen og jeg er klar for dra på der, sier Mons Røisland etter kvalifiseringen.

Kvaliken til big air-VM i georgiske Bakuriani var delt opp i to heats hvor utøverne fikk tre runs hver. De fem beste fra hvert heat gikk videre til finalen.

– Big air-kvalifiseringen i heat 1 var preget av regn, snø og vind, og det var vanskelige forhold. skriver Brettforbundet i en pressemelding.

Mons Røisland tok seg videre fra heat 1, mens Marcus Kleveland dessverre havnet utenfor finaleplass. Han lå lenge på en femteplass, men mot slutten av heatet ble det satt en backside 18 som dyttet Marcus ned på en sjette plass.

– Veldig kjedelig med været og at Marcus akkurat mistet finaleplass! Jeg er veldig stoka for Mons da, som lander to solide triks og tar seg inn i finalen. Mons har et skikkelig konkurransehode som takler dette stresset veldig godt, sier landslagstrener, Morten Kleivdal etter første heat. 

Bendik Gjerdalen, Øyvind Kirkhus og Stian Kleivdal var i heat 2, men dessverre holdt det ikke helt. Heatet ble stoppet flere ganger grunnet dårlig vær og tåke, men de fikk fullført og Bendik Gjerdalen var i likhet med Kleveland kun én plass unna finalen.

Øyvind Kirkhus var tilbake fra skaden han pådro seg under treningen til Slopestyle og fikk med det sin VM-debut. 

– Det er deilig å være tilbake igjen etter fallet jeg hadde i trening til kvalifiseringen i slopestyle. Dessverre var det dårlig vær og krevende forhold i dagens kvalifisering i big air så jeg fikk ikke landet det jeg ville, men jeg er glad for å komme meg helskinnet igjennom, sier Øyvind Kirkhus etter kvalifiseringen.

Kvalifiseringen for kvinnene måtte avlyses etter to runs grunnet tåke, og dermed ble formatet endret til best av to runs. Hanne Eilertsen og Bettina Roll landet begge sine runs, men det holdt dessverre ikke til finaleplass. For Bettina Roll ble dette hennes landslagsdebut. 

– I dag var ingen lett dag å være snowboardkjører på, og det ble dessverre for vanskelige forhold. Vi hadde håpet på flere til finalen, og flere av kjørerne hadde runs som ville tatt de til finalen om ikke forholdene hadde satt en stopper. Også kjedelig at resten av kvalifiseringen for kvinner ble avlyst, det kunne vært spennende å se hva jentene hadde sendt på siste run, sier landslagstrener, Morten Kleivdal om dagens kvalifisering.