Denne luftmadrassen skal gi Norge en kjempefordel

Nå er endelig airbagen på plass i Trysil. Anlegget gir det norske freeski og snowboard-landslaget gode treningsforhold hele året.

Sist oppdatert 25. februar 2021 kl 10.04
Airbag Trysil
TIL TRYSIL: Denne airbagen er nå på plass i Trysil, til stor glede for de norske utøverne. Her fra Ruka i Finland. Foto: Brettforbundet

Denne uken ankom luftmadrassen Trysil, og ventetiden for de norske utøverne er endelig over. Skianlegget holder nå på å rigge anlegget, som etter planen skal benyttes av det norske freeskilandslaget og snowboardlandslaget.

– Å få en slik airbag til Norge er ikke bare nødvendig for å trene snowboard på høyt nivå, men jeg tror det kan være forskjellen på om du står på pallen eller ei i konkurranser fremover, sier Mons Røisland i en pressemelding.

Slike store airbag-anlegg har tidligere kun vært i store skidestinasjoner. Den består av en stor luftpute/luftmadrass, som plasserer under to hopp. Den aller største fordelen er at den kan brukes på sommeren med snø.

Airbag Trysil
PÅ PLASS: Airbagen er nå i Trysil, og er i ferd med å settes opp. Foto: Brettforbundet

Dermed forlenges sesongen med flere måneder for de norske utøverne. 

– Nivået på freeski og snowboard har eksplodert de siste årene. Den nyeste teknologien innenfor airbag-segmentet gjør aktivitet mulig hele året, samtidig som brukerne får en formidabel utvikling under trygge forhold, sier Sondre Hylland, som har ansvaret for bygging i Brettforbundet.

Airbagen har kommet på plass som et samarbeid mellom Skiforbundet og Brettfourbundet, og skal altså brukes av begge forbundene. 

Sebastian Scjerve, som selv har et helårs rail set-up i hagen hjemme i Namsos, er svært glad for at den nå er på plass.

– Det å kunne øve inn nye triks på airbag gir oss mulighet til å terpe på detaljer, i tillegg til at risikoen for skader går ned. For meg er det veldig kult at dette kommer til Norge.

Airbagen vil være på plass i Trysil siste del av denne sesongen. Den har en størrelse på 22x50 meter, og er finansiert av forbundene, spillemidler og Olympiatoppen.

Publisert 25. februar 2021 kl 10.04
Sist oppdatert 25. februar 2021 kl 10.04
Relaterte artikler
ÅPEN: Snowboardikon Mark Landvik gjest hos podcasten The Bomb Hole. Skjermbilde: The Bomb Hole
Snowboardlegende åpen om depresjon

– De holdt oss som gisler

Se film fra pudderbonanzaen i Lyngen

Krister Kopalas elleville sesongstart

Et knippe brettlegender - Terje Haakonse, Daniel Franck, Jørgen Nøvik og Truls under Old Boys NM i 2022. Foto Trygve Holte
– Jeg har gjort 221 intervjuer

Truls (81) skriver bok om snowboard

Terje Haakonsen er mest kjent for å kjøre snowboard, men har prøvd det meste som finnes av andre brettsporter. Prone foiling er den nyeste aktiviteten på lista. Bilde: Christian Nerdrum
Terje Håkonsen på foil i Indre Oslofjord

Terje Haakonsen: - Vi skulle hatt dette for 20 år siden!

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue