Like før klokken halv tolv mandag ettermiddag meldte politiet at to personer var tatt i et snøskred på Skårasalen ved Sæbø på Sunnmøre. Senere ble tallet oppjustert til tre personer.

Nødetater var på vei. Men drøyt ti minutter senere var alle gjort rede for. De skal ha vært en del av et turfølge på 13 personer.

Annonse

– Skredet var ca. 15 meter bredt og ca. 200 meter langt. Det er ikke er noen personskade på de personer som ble tatt i raset. Turfølget er på vei ned fra fjellet, skrev politiet i Møre og Romsdal på Twitter kort tid etter.

Det er faregrad to, moderat skredfare, på Sunnmøre mandag. Men tirsdag oppjusteres varselet til betydelig skredfare.

– Vær forsiktig der det ligger ferske nysnøflak i høyden. I nysnøen kan det også gå middels store løssnøskred hvis sola titter frem, står det i mandagens varsel.

Skårasalen er et populært skifjell i området. Det er mest vanlig å gå turen på vårsesongen. Fjellet har flere alternativer til nedkjøring.

Det er vanligvis store skred fra renna øst for Blåhornet mot seterveien på fjellet. Det er også skavler øst på topp-platået og ryggen, ifølge turbeskrivelsen fra boka Toppturar på Sunnmøre.

Søndag var det en større redningsaksjon i Isfjorden etter et snøskred på Snortungen. Personen ble funnet av turkameraten og kom seg for egen maskin ned fra fjellet.