Det var rundt klokken 13.20 søndag ettermiddag at en mann i 40-årene ble tatt i et snøskred på Gråfonnfjellet i Rauma. Det var full redningsaksjon, med redningshelikopter og skredgruppe.

Mannen ble funnet av to turkamerater, som begynte med livreddende førstehjelp på stedet. 

Annonse

Rundt klokken 14.00 ble han hentet fra fjellsiden, og flydd til St. Olavs hospital, hvor han søndag kveld ble bekreftet omkommet, skriver Aftenposten.

Mannens tilstand var uvisst, frem til han ble bekreftet omkommet. Fjellsiden på Gråfonnfjellet, som ikke er blant de mest populære skiturene i området, skal ha vært bratt.

Operasjonsleder ved politiet i Møre og Romsdal opplyser til Fri Flyt at det foreløpig få detaljer om selve skredet og ulykken. De skal nå få flere opplysninger fra de to andre i turfølget.

Turfølget skal ha vært på ski, og mannen skal ha ligget på overflaten hele tiden, ifølge TV 2. Mannen skal ikke være lokal.

Gråfonnfjellet er ikke mye omtalt, og beskrives som «ikke en typisk skitopp», men det er i utgangspunktet tre nedkjøringer fra fjellet. Den vanligste er en sørvendt renne (blå på kartet). Den enkleste ruten ned er ryggen (markert i svart på kartet), som også beskrives som en fin rygg å gå på beina.

Gråfonfjellet
NEDKJØRINGER: Disse tre nedkjøringene er mulig fra Gråfonnfjellet. Foto: Ola Hovdenak

Det var faregrad 2 søndag i Romsdalen, med økende skredfare utover dagen.

– Jeg har snakket med flere som sa det gikk skred hele tiden overalt i går og på fredag. Det gjorde det ikke i dag, men det gikk mange naturlige utløste skred i dag og, sier Fri Flyts Tore Meirik, som var på tur i området søndag morgen.

Det er den første personen som er omkommet i en snøskredulykke i år, som ikke omhandler snøscooter.

Den siste tiden har Fri Flyt skrevet om skred ved Jiehkkevarri i Lyngen og i Djevelberget i Tromsø. I tillegg gikk det to skred i Hemsedal. Forrige helg ble syv tatt i et skred i Lofoten.