Alle syv personene skal ha klart å komme seg ut av skredet på egen hånd, men en i turfølget ble sendt til sykehus med bruddskader, skriver Aftenposten.

De seks andre skal ha tatt seg ned fra fjellet selv. Skredet skal ha gått like etter klokken 13 lørdag.

Annonse

– Politiet henstiller alle som skal ut på tur i etterlengtet godvær om å være varsom og unngå skredutsatt terreng. Selv om skredfaren er moderat, kan sola påvirke snøen lokalt, slik at skredfaren blir større. Vi har hatt ett skred i Lofoten i dag og vil helst unngå flere, skriver politiet på Twitter. 

Det er altså faregrad 2 i Lofoten og Vesterålen lørdag, med følgende beskrivelse fra Varsom:

– Vær varsom i soleksponert bratt terreng midt på dagen. Det finnes lokalt også et vedvarende svakt lag som kan gi store skred i fokksnøen.

Geitgaljen er et svært populært skifjell for toppturer, og er hyppig besøkt både av fastboende og turister. Også i 2017 ble en person tatt av et skred på samme fjell. Nord-Norge har i tillegg hatt store mengder snø denne våren.

Så langt denne sesongen er ingen skikjørere eller toppturfolk omkommet som følge av snøskred i Norge. Men selv om vi er midt i mai er faren på ingen måte over. Den siste tiden har Fri Flyt skrevet om skred ved Jiehkkevarri i Lyngen og i Djevelberget i Tromsø. I tillegg gikk det to skred i Hemsedal denne helga.