Den nye ekspressheisen følger omtrent samme trasé som dagens t-krokheis, men den starter litt lavere og går litt høyere. Dermed slipper man å stake bort til toppheisen, som gir tilgang til mye av Vassfjellets bratteste frikjøring.
– Målet er storstilt åpning av nyheisen til sesongstart 14. desember, sier daglig leder Stian Henriksen.
Han vil ikke avsløre prisen på ekspressheisen fra italienske Leitner, men han letter på sløret rundt det nokså hårete omsetningsmålet for kommende vinter.
– Målet er å omsette for sytti millioner kroner denne vinteren. Og innen 2025 skal vi være nummer fem på lista over Norges største alpinanlegg målt i omsetning, sier Henriksen.
Det betyr i så fall en ganske ettertrykkelig parkering av et ikke helt ukjent skisenter 10 mil lenger sør – som i mange år har vært kjent som storebror blant alpinanlegg i Trøndelag.
– I 2023 åpner vi flomlysanlegg helt til topps, som gir muligheter til å kjøre pudder på kveldstid, og sommeren 24 starter vi helårsdrift. I perioden 2025-30 har vi en ny plan, men den vil jeg ikke gå i detalj på ennå, sier sjefen.
Skal Vassfjellet Vinterpark lykkes med den videre satsingen fra 2025 må de nå omsetningsmålene de neste tre årene. Da sesongkortene ble lagt ut for salg i høst knakk systemet sammen, selv om antall kort er langt høyere enn da omtrent det samme skjedde i fjor og i 2020.

TOPPEN: Toppstasjonen på den nye stolheisen ligger 501 meter over havet - noen meter høyere enn toppen av t-kroken. Foto: Vassfjellet Vinterpark
Vassfjellet vinterpark har opplevd stor økning i omsetning etter at idrettslaget Freidig høsten 2018 kjøpte anlegget av Wenaasgruppen, som eier Oppdal skisenter og eide skisenteret på Bjorli. Wenaas gjorde gode penger på salget av anlegget, som han solgte for omtrent 16,5 millioner kroner. I ettertid har Vassfjellet fått betydelige oppgraderinger og stort omsetningsløft.
– Vi har ingen eier som skal ha pengene vet du. Alt vi tjener går tilbake til investeringer i og drift av skisenteret, sier Henriksen.
Den ikke helt ukjente frikjøringsprofilen Robert Aaring er markedssjef for Vassfjellet vinterpark, og han lover bedre og morsommere frikjøring selv om den nye stolheisen ikke åpner nytt skiterreng.
– Heistraseen er ganske fet, og der lager vi gønnerun. Skumle stubber og den slags er fjernet, og vi skal sørge for at det blir bra skikjøring der. Og så kommer man seg selvsagt kjappere og mer effektivt til toppheisen, som gir tilgang til den bratteste pudderkjøringa, sier Aaring.
Den nye stolheisen i Vassfjellet er 300 høydemeter, og ender på ganske nøyaktig 501 meter over havet. Kapasiteten blir på 2 600 personer i timen.