Vassfjellet får historisk garanti fra kommunen

Etter over ett år på pinebenken, er det klart at Freidig IL får kommunalt lån for å utvikle Vassfjellet vinterpark.

Sist oppdatert: 23. januar 2020 kl 13.07
GARANTI: Vassfjellet får ta et kommunalt lån for å utvikle skianlegget. Foto: Bård Smestad
GARANTI: Vassfjellet får ta et kommunalt lån for å utvikle skianlegget. Foto: Bård Smestad
Lesetid: 2 minutter

Idrettslaget måtte vente i det lengste på avgjørelsen som skaper mulighet til å investere i blant annet stolheis i Vassfjellet. Årsaken er at Fylkesmannen i Trøndelag har vært usikker på om en kommunal lånegaranti er lovlig, på grunn av usikkerhet om en slik garanti kan regnes som støtte til næringsvirksomhet eller ikke.

Men nå har Kommunal- og moderniseringsdepartementet avgjort saken, og dermed kan Freidig få kommunal garanti for lån på inntil 27,5 millioner kroner.

– Dette er en fantastisk nyhet. Ikke bare for oss i Freidig, men for alle idrettslag i samme situasjon som oss i Norge, sier Stian Henriksen, som er styreleder i Vassfjellet vinterpark, til NRK.

Idrettslaget ønsker å utvikle anlegget med snøproduksjon, lysanlegg og utbygging av bygningsmassen. I tillegg håper de å få plass en stolheis neste år. Daværende Klæbu kommune ønsket å støtte planene, og tilbød seg å garantere for lånet idrettslaget måtte ta opp for å få gjennomført utbyggingen, men det gikk altså over ett år før Freidig fikk endelig svar.

Freidig ble det første idrettslaget som eier og driver et stort skianlegg i Norge, og da de overtok i 2018 satte de ned prisene og oppgraderte anlegget. Vinterparken hadde 100.000 besøkende i 2018 - 30.000 flere enn året før.

Publisert 23. januar 2020 kl 13.07
Sist oppdatert 23. januar 2020 kl 13.07
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen