De siste årene har Robert Aaring produsert en god del fra Trøndelag, i tillegg til turer til Canada og Japan.

Men i filmen Fornybarski skal han for første gang lage en fullverdig skifilm fra hjemfylket. Filmen kan du se på Film Tour-stoppene i nevnte fylke, med visninger i Oppdal, Levanger og Trondheim - med premiere på førstnevnte stopp.

– Jeg har lenge ønsket å lage en fullstendig skifilm fra Trøndelag, da jeg oppriktig mener at her kan man finne skiterreng i verdenskasse! Nå har jeg endelig fått laget den filmen jeg drømte om, og jeg tror folk vil bli overrasket over at dette faktisk bare er filmet i løpet av én vinter i lille Trøndelag, sier Aaring til Fri Flyt.

Han sier det er mer i Trondheim enn Vassfjellet og Gråkallen.

– Mange vet allerede om hemmeligheter på både Gråkallen og i Vassfjellet her i Trondheim, men det er ofte slik at hvis det er bra et sted, er det som oftest mye bra i mellom også.

Han mener Trøndelag er plassen han vil være når det snør - til tross for hyppige turer til både Canada og Japan.

– Jeg har vært både i Canada og Japan og nærmest snødd ned, men jeg holder meg alltid oppdatert på værmeldingen her hjemme. Fordi det er slik at når Trøndelag snør ned, så er dette den eneste plassen jeg vil være. Jeg treffer aldri på andre folk når jeg er ute, og mange er nok ikke klar over hvor bra det er! Derfor er fokuset i denne filmen at folk skal kunne ta i bruk sine lokale nærområder mye mer, og heller kutte ned på en alpereise eller to i fremtiden. Og kanskje er dette eneste mulighet for den kommende vinteren?

I filmen får vi se mye Trondheim, men det vil i tillegg bli noen andre klipp fra fylket.

– Det ble med en tur til Meråker og én til Stjørdal, mens resten av filmen er filmet innenfor Trondheim Kommune (90 prosent). 

Det er Rasmus Bjerkan som har laget filmen.