Da Vassfjellet Vinterpark åpnet for salg av sesongkort i november, solgte de ut «flere tusen sesongkort» i løpet av to dager.
– Vi er helt tomme. Vi har solgt alt. Rubbel og bit. Telefonen ringer konstant, og jeg må svare på mailer fra fortvilte mennesker, fortalte styreleder i Vassfjellet Vinterpark, Stian Henriksen, til Fri Flyt da.
Henriksen mente da at vinterparken kunne solgt 10.000 flere sesongkort. Det eneste problemet er kapasiteten til anlegget.
Nå skal imidlertid anlegget bygges ut, og kapasiteten, den skal fordobles. Det var Adresseavisen som omtalte saken først.
Ny stolheis
Utbyggingen skal foregå i tre faser, og fase én er allerede unnagjort.
Til Adresseavisen forteller Henriksen at det er investert omtrent 40 millioner kroner i anlegget i den fasen.
– Det er flere bakker, 577 ledlys og snøproduksjon i alle bakker, sier han.

TERRENGPARK: Vassfjellet har allerede en veldig bra terrengpark. Arkivfoto: Martin Innerdal Dalen
I fase to handler det om å få økt kapasiteten, slik at man kan ta imot flere gjester. I den fasen er en ny, seksseters stolheis essensielt.
Heisen vil bli 1370 meter lang, og ha kapasitet til å frakte 2600 mennesker i timen.
– Løypenettet vårt har plass til 11 000 personer i timen. I dag har dobbeltheisen vår kapasitet til å frakte 1400. Når stolheisen er på plass vil det mer enn fordoble kapasiteten, sier Vassfjellet-sjefen til Adressa.
Det vil også bli bygget 900 nye parkeringsplasser, samt to nye bygg, som skal vies plass til et nytt serveringssted og flere toaletter.
Det planlegges også rydding av skog, slik at man kan få flere muligheter til kjøring i løssnø.
Vil starte byggingen i sommer
Totalt vil utvidelsen av anlegget ha en kostnad på 75 millioner kroner.
– 25 millioner kroner er egenkapital. Resten skal lånefinansieres. Vi søker kommunen om en lånegaranti på 50 millioner kroner, sier Henriksen.

TOPPTUR: Flere gikk topptur i Vassfjellet da heisene ble stengt i den første smittebølgen. Foto: Bård Smestad
Omsetningen i vinterparken har så langt i år vært formidabel, og Henriksen forteller til Adresseavisen at den foreløpig er på 740 prosent. Han regner med at de vil omsette for rundt 30 millioner i år.
Prisen på den nye stolheisen vil alene komme på opp mot 50 millioner kroner. Man håper imidlertid å kunne sette i gang med dette arbeidet allerede til sommeren.
Først må reguleringsplanen for området bli behandlet. Den ble sendt inn 18. desember. Sammen med søknaden om lånegaranti, håper Henriksen at det vil være ferdig behandlet innen utgangen av april.
– Vi vil gjerne bygge i år, så om vi får klarsignal så skal vi greie det. Dersom alt går greit kan vi ha byggestart i juni og den nye heisen stå klar i høst. Men mest realistisk er kanskje at det blir bygging i 2022.