Norge fikk et etterlengtet påfyll av nysnø denne helga, og et av stedene som kom best ut var Trøndelag. Lokale Kjetil Volent var en av de som fikk nyte snøen i Vassfjellet.

– Etter uker med tørke og grønne plener kom det endelig noen dager med etterlengtet nedbør i form av snø i Trondheim, sier Volent til Fri Flyt.

Ifølge den ivrige skikjøreren var det mellom 30-40 cm i skianlegget, like i nærheten av Trondheim sentrum.

– Mer enn nok til alle som hadde stått opp tidlig nok. Med så mye deilig pudder glemmer man fort at det ikke er noe spesielt med såle under pudderet så noen sår i skia ble det, sier Volent og fortsetter:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

vlent
vlent

FORNØYD: En fornøyd skikjører i Vassfjellet. Foto: Kjetil Volent

– Men ærlig talt, på slike dager som dette, ja da får man bare tåle litt juling! Nå håper det ikke tar en ny måned før det kommer snø.

Det var også flere sentrumsnære skianlegg som kunne nyte helga. For Eikedalen skisenter like utenfor Bergen ble det også en snørik helg. Ifølge skisenteret ble søndagen kjørt i nysnø.

– Etter en periode med mye mildvær, kom nysnøen tidligere i uken, og deretter to fantastiske dager med kuldegrader, strålende sol og herlig skiføre. Det ble en fin dag med 25 cm nysnø, flotte løypeforhold og solgløtt denne søndagen, skriver skisenteret i en pressemelding.

1
1

Foto: Arild Gravdal