Det er Katz og Amsterdam som gjør donasjonen privat, og pengene går til bekjempelse av koronaviruset Covid-19, til reform mot diskirmitering og ulike programmet for afroamerikanske unge.

Det ble klart denne uken i et brev til de ansatte i Vail.

– Elena og jeg har stor lidenskap for å kjempe for grunnleggende menneskerettigheter, skriver han i brevet, som først ble omtalt av Powder.

Selv om selskapet har base i skianlegget Vail i Colorado, har Vail Resort vokst seg til et stort børsnotert selskap. Nå eier de 37 ulike skidestinasjoner – blant annet frikjøringsanlegget Whistler. Selskapet har 15.000 ansatte, og omsatte for ca. 3 milliarder i 2019. 

Vail, som har blant de heftigste heiskortprisene i verden – i tillegg til enorme køer i høytider, får langt fra utelukkende skryt for donasjonen sin.

I kommentarfeltet til Powder skriver blant annet en bruker at selskapet først og fremst bør refundere sesongkort etter at de stengte skianlegget i koronakrisen.

Skimerket Armada har også donert penger i den pågående konflikten i USA, med en donasjon på rundt 300.000 kroner så langt.