Vail-sjef donerer 100 millioner kroner

Administrerende direktør i Vail, Rob Katz, og kona Elana Amsterdam donerer over 11 millioner dollar til bekjempelse av Covid-19 og diskriminering i USA.

Sist oppdatert: 13. juni 2020 kl 11.45
Vail Resort
DONASJON: Vail-sjefen gjør en stordonasjon i kampen mot diskrimering og Covid-19 i USA. Foto: Vail Resort
Lesetid: 1 minutter

Det er Katz og Amsterdam som gjør donasjonen privat, og pengene går til bekjempelse av koronaviruset Covid-19, til reform mot diskirmitering og ulike programmet for afroamerikanske unge.

Det ble klart denne uken i et brev til de ansatte i Vail.

– Elena og jeg har stor lidenskap for å kjempe for grunnleggende menneskerettigheter, skriver han i brevet, som først ble omtalt av Powder.

Selv om selskapet har base i skianlegget Vail i Colorado, har Vail Resort vokst seg til et stort børsnotert selskap. Nå eier de 37 ulike skidestinasjoner – blant annet frikjøringsanlegget Whistler. Selskapet har 15.000 ansatte, og omsatte for ca. 3 milliarder i 2019. 

Vail, som har blant de heftigste heiskortprisene i verden – i tillegg til enorme køer i høytider, får langt fra utelukkende skryt for donasjonen sin.

I kommentarfeltet til Powder skriver blant annet en bruker at selskapet først og fremst bør refundere sesongkort etter at de stengte skianlegget i koronakrisen.

Skimerket Armada har også donert penger i den pågående konflikten i USA, med en donasjon på rundt 300.000 kroner så langt.

Publisert 13. juni 2020 kl 11.45
Sist oppdatert 13. juni 2020 kl 11.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen