Flytter den ikoniske Chris McCandless-bussen

Ifølge forfatter Jon Krakauer og flere medier er nå den ikoniske bus 142, kjent fra historien om Christopher McCandless gjennom boken og filmen «Into the Wild», nå flyttet.

Sist oppdatert 20. juni 2020 kl 11.05
Into the Wild Christopher McCandless
FLYTTET: Bussen du ser i bakgrunnen er nå flyttet, etter at flere har dødd i forsøket på å nå den. Foto: Christopher McCandless

Historien om unge Chris McCandless har blitt verdenskjent etter at Jon Krakauer foreviget den gjennom boken Into the Wild. McCandless rømte til villmarken etter college, og levde i Alaska frem til han døde – i nettopp Bus 142.

Etter at boken, og filmen med samme navn, ble verdenskjent, har folk valfartet til bussen. Problemet er at det er en farlig tur, og flere har blitt hardt skadd og dødd på veien. 

Det er særlig for å gjenskape det ikoniske bildet, hvor McCandless sitter utenfor bussen, at folk reiser til villmarken i Alaska.

Senest i 2019 døde en kvinne i forsøket på å nå bussen, da de prøvde å krysse en elv på veien.

Nå er bussen flyttet med helikopter, av sikkerhet for uvitende tilreisende. Det er Alaska Department of Natural Resources som star for flyttingen.

Bussen er nå flyttet til en ukjent lokasjon.

Publisert 20. juni 2020 kl 11.05
Sist oppdatert 20. juni 2020 kl 11.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen