Squaw Valley skal fjerne rasistisk begrep fra navnet

Etter en lengre prosess er det nå klart at det ikoniske skianlegget Squaw Valley skal bytte navn etter sesongen. Årsaken er at skisenteret bruker et rasistisk begrep nå.

Sist oppdatert 26. august 2020 kl 09.51
Squaw Valley
BYTTER: Squaw Valley bytter navn etter sesongen. Foto: Squaw Valley

Etter at fokuset på rasisme har økt i USA og i verden har stadig flere måtte ta grep. I sommer ble det kjent at Squaw Valley, hjemanlegget til blant annet avdøde Shane McConkey, vurderte å bytte navn. 

Nå har skianlegget, som også var vert for de olympiske leker i 1960, bestemt seg, og funnet ut at et navnebytte er på plass.

Navnet Squaw Valley kom fra tilreisende som kun så kvinner og barn i området, fordi mennene var ute på jakt. Squaw er et historisk navn for en kvinne fra urbefolkningen, og er nå regnet som en rasistisk og nedsettende betegnelse.

Området har historisk vært brukt av urbefolkningen på sommeren.

Flere amerikanske skinettsteder omtaler navnebyttet, blant annet Powder.

Squaw Valley har denne sommeren hatt møter med urbefolkningen i USA for å komme til en løsning. De falt altså på at skianlegget skal finne et nytt navn.

Arbeidet starter umiddelbart, og det skal foreløpig bare være «squaw» som byttes ut. Det blir trolig ikke klart før etter skisesongen som nå starter.

Publisert 26. august 2020 kl 09.51
Sist oppdatert 26. august 2020 kl 09.51
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen