Her koster en dag i skiheisen nesten 2000 kroner

De skyhøye heiskortprisene i skianleggene i Colorado vekker oppsikt.

Sist oppdatert: 12. desember 2019 kl 10.25
HØYE PRISER: Vail i Colorado har heiskort for nærmere 2000 kroner i ferien. Foto: Vail
HØYE PRISER: Vail i Colorado har heiskort for nærmere 2000 kroner i ferien. Foto: Vail
Lesetid: 2 minutter

Det er ingen ny sak at det koster å kjøre ski i Colorado. Særlig når man nærmer seg luksusanleggene Vail og Aspen, som historisk har tiltrukket seg kjendiser og annen «elite» i Amerika. 

Nå har Vail og Beaver Creek lansert heiskortprisene for juleferien i år: 219 dollar for én dag dersom du kjøper heiskortet i skianlegget. Det tilsvarer med dagens kurs 1991 kroner – altså rett i underkant av 2000 kroner.

Det er Aspen Times som først skrev om heiskortprisene.

Aspen ligger til sammenligning på 184 dollar for en dag – men det forutsetter at du kjøper heiskortet i forkant. Deer Valley, i Utah, ligger på på sin side på 209 dollar – altså rett i underkant av Colorado-anleggene. 

Det er begrenset hvor mye Vail kan kommentere prisene, siden de er et børsnotert selskap. De sier likevel følgende til Aspen Times. 

– Vi kan ikke dele tall, men det vi kan se er at vi belønner gjestene for lojalitet, og for å bruke alle tjeneste våre i ferien, som sesongpass, kjøpe heispass i forkant og overnatting, sier de i en uttalelse.

Til sammenligning ligger dagskortpriser i Norge på mellom 300-500 kroner i gjennomsnitt.

Publisert 12. desember 2019 kl 10.25
Sist oppdatert 12. desember 2019 kl 10.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen