Vi er på plass i South Lake Tahoe, California, etter en måned med bomsing i bil i Colorado. Det var ikke bare enkelt å bestemme seg for hvor man skulle ta sesong i USA, så vi endte opp med å kjøpe heiskort i både California og Colorado før vi reiste over dammen. Dette med utgangspunkt i hvor El Nino skulle treffe best ut fra værprognosene. Desember brukte vi derfor på å utnytte oss av heiskortet i Silverton, og alle de andre anleggene man fikk x antall gratisdager i gjennom silvertonkortet og passet vi hadde kjøpt i Kirkwood. Vi rakk kun over Monarch, Arapahoe Basin, Breckenridge og Canyons/ Park City (Utah), men hadde en rekke gratisdager i andre anlegg også.
Så nå er vi altså på plass ved Lake Tahoe, og nyter godt av det El Nino har å by på. Stormene kommer inn jevnlig hver uke, så mye vær men desto mer snø. Vi har forelsket oss helt i Kirkwood, som ligger 40 minutter sør for Lake Tahoe. Squaw Valley ligger nordvest for sjøen, cirka to timer unna Kirkwood. Kirkwood ble et lett valg siden det er det mest snøsikre anlegget i området, i tillegg til at anlegget har mye færre gærne amerikanere som legger bombehull under hver klippe, slik som ofte skjer i Squallywood.

Lokale pudderabstinenser
Vi føler vi har truffet ganske bra på forholdene siden Kirkwood ikke har hatt noe særlig snø de siste fem årene. Men makan til pudderabstinenser har vi ikke sett før. Folk er helt ville her. Da det første snøfallet kom midt i uka, tenkte vi at vi kom til å ha det så og si for oss selv. Det kunne vi bare glemme. Her tar folk fri fra jobb frem til lunsj for å sikre seg det de kan av bra snø. Vi fikk helt bakoversveis da vi så heiskøene på første snøfall, og det ble hektiske timer frem til lunsj for å sikre seg urørt snø. Amerikanere er ikke av den beskjedne sorten, så heiskøene består av skryting, juging og trusler. Du prøver ikke å snike foran en lokal i køen når det er fem år siden sist han har sett pudder! En av oss fikk servert denne godbiten av en setning: «Do you know what a caliber 45 semiatuomatic means?». Så da lærte vi hva ALTERNATE i en 4-felts heiskø betyr.
Skryting og juging blir det derimot mye humor av. Hver dag hører vi disse setningene «dude, you should have seen my line», «dude, I got the last piece of powder on the mountain.» «dude, I hit this 30 foot cliff». Dude, vi så deg, du tok av deg brettet og gikk rundt. Men amerikanere skryter ikke bare av seg selv. De deler også ut uhemma mye skryt til andre. Jubel og fistbumps i hopetall. Heiskøen er derfor veldig underholdende.

EL NINO: Stormsystemet sørger for godt skiføre i USA. Foto: Vegard Nes

Kirkwood Ski Resort
Kirkwood er et utrolig bra anlegg. Her slipper du unna transportheisene for å komme deg til bra skikjøring. Der du tar heisen opp kjører du også ned, og det liker vi. Det er kun stolheiser, men av den typen som ikke bremser i påstigningen og ingen har beinstøtte. Så de første dagene i trekket var brutale.
I år kan også anlegget skilte med 100% åpent terreng, noe de ikke har klart de siste 5 årene. Etter snøfall åpner de ett og ett område, ettersom skredkontrollen er unnagjort, noe som fører til at du kan få urørt snø lenge etter lunsj. Det er ganske fint! Det eneste som ikke er åpent nå, er legendariske The Cirque, hvor Freeride World Tour har blitt holdt -senest i 2013. Vi er litt usikre på hvordan det blir. Om alle som vil får kjøre der, eller om man må «godkjennes» for å få sette utfor der. Anlegget strever nemlig med at alt fra bestemødre til pelskledde førstereisende setter seg på «experts only»-heisen opp The Wall, hvor det kun er upreparerte løyper ned, noe som har ført til at de noen dager har måttet stenge heisen på grunn av folk som ikke kommer seg ned på egenhånd. Vi har sett mye rart der oppe! Vi blir servert #jerryoftheday daglig.
Nå skal det sies at det har roet seg litt med jaget etter pudderet i trekket, og nå når vi vet hvor vi må dra først, får vi mye gode run før dagen er omme. Kirkwood er bra! Er du i området bør du ta turen dit.

Nå blir vi her ut januar, lenger fikk vi ikke leid hus i første omgang, så får vi se hva som skjer i februar. Det økonomiske er jo å bli her vi har heiskort, men det er bra snø mange plasser i USA og Canada nå. Så kanskje det blir en tur nordover. Vi har i hvert fall valgt rett vinter å stå på ski i USA. Dette er bra! Heia El Nino.

Se flere bilder i galleriet under!