Kjøper Whistler for 9 milliarder

Vail kjøper Whistler.

Sist oppdatert: 9. august 2016 kl 12.04
SOLGT: Whistler-Blackcomb.
SOLGT: Whistler-Blackcomb.
Lesetid: 1 minutter

Vail Resorts kjøper Whistler for 1.4 milliarder kanadiske dollar eller rundt 9 milliarder norske kroner, skriver Wall Street Journal.

– Vi har lenge fulgt utfordringene skiindustrien møter på grunn av uforutsigbarhet i været fra år til år. Vi ligger høyt og er godt rustet, men vi er ikke immun for disse utfordringene, sier sjef i Whister, Dave Brownlie i en pressmelding.

Han mener oppkjøpet sikrer både Vail og Whistler på lang sikt.

Med denne avtalen eier nå selskapet bak Vail 13 skisteder i USA, Canada og Australia. De kjøpte Park City i 2014 og Perisher i 2015. Til alle skistedene kan man kjøpe et felles heiskort, et såkalt Epic Pass.

Whistler åpnet i 1966 og ble slått sammen med Blackcomb i 1997. De neste årene skal de investere flere milliarder kroner i det de har kalt sitt renessanseprosjekt, som skal gjøre stedet til enda mer av en helårsattraksjon. Brownlie sier i en pressemelding at oppkjøpet også vil siker Whistler økonomi til å gjennomføre dette og andre prosjekter.

Publisert 9. august 2016 kl 12.04
Sist oppdatert 9. august 2016 kl 12.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen