Onsdag denne uken lanserte Alpinanleggenes Landsforening (ALF) de offisielle tallene for alpinanlegg i Norge for 2016-2017-sesongen. Der var det Trysil som nok et år troner øverst på listen over størst omsetning. De har også vokst med ti prosent siden i fjor.

Til tross for en snøfattig vinter økte hele bransjen med 4,5 prosent totalt. Bransjen omsetter i sin helhet for 1140 millioner kroner. Trysil står for 228,6 millioner av de.

– Dette viser at norske anlegg totalt sett står godt rustet for å takle værmessige svingninger og snøfattige vintre, og at de fremfor alt har et godt tilpasset produkt som publikum finner attraktivt. Jeg synes det er veldig hyggelige tall vi ser og et klapp på skulderen til alle våre medlemmer der ute som jobber beinhardt, sier generalsekretær i ALF, Camilla Sylling Clausen.

Nest størst er Skistar-kollega Hemsedal, som omsatte for 121 millioner kroner denne vinteren. Det er en nedgang på 3 prosent fra året før.

Sirdal inn på listen

En som kan slippe jubelen ekstra løs er derimot Sirdal, som har hatt en eventyrlig vekst. Skianlegget har økt omsetning med ni prosent siden i fjor, og går dermed inn på 13. plass med en omsetning på 17 millioner kroner.

– Vi er nå større enn både Gaustablikk og Voss Resort, og nærmer oss Skeikampen. Å komme inn på denne listen betyr mye for skisenteret, da det bidrar til at merkevaren Sirdal styrkes og når ut til hele Norge, sier daglig leder Tarjei Sporastøyl i Sirdal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sirdal carving 1
Sirdal carving 1

INN PÅ LISTEN: Sirdal er nå inne på listen over de 15 største anleggene i Norge. Foto: Sirdal skisenter

Han sier det gir en ekstra motivasjon. En vinter som ga lite snø har gitt rom for investeringer.

– Vi kommer til å fortsette jobben med å sikre snøforholdene i Sirdal, og investerer i ny pumpe som dobler pumpekapasiteten på snøanlegget i Tjørhomfjellet nå over sommeren. 

Størst vekst

Størst vekst var det likevel Oslo Vinterpark som har - for andre året på rad. I fjor økte de med 27 prosent, mens det i år var en økning på 14 prosent. Oslo vinterpark har nå en omsetning på imponerende 49,9 millioner kroner.

Etter Oslo Vinterpark hadde Hafjell størst vekst, med 12 prosent.

Se de 15 største skianleggene i Norge her:

Skjermbilde-2017-06-21-kl.-20.25.16 (1)
Skjermbilde-2017-06-21-kl.-20.25.16 (1)