Fjellsætra er liksom Stranda sin gode nummer to, litt som Solheisen er for Hemsedal og Hallingskarvet er for GeiloKlikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Fjellsætra kan også sies å høre til Sykkylven om du er streng på det. Dette er et anlegg med mye snø og forholdsvis beskjeden prepping av bakker - når det kommer en dump, vet folka på Sunnmørsalpane skiarena at pudderjegerne kommer etter. 

Løypekart og snøforhold

ski alpint snowboard splitboard topper tinderangling sogn randonee bok guide tips fri flyt topptur sunnmøre stranda strandafjellet pudder freeride frikjøring
Enormt med freeride-terreng å boltre seg i på Fjellsætra.

Fjellsætre har et poma-trekk og en "fjellheis" i toppen som gir over 500 høydemeter samlet høydeforskjell, det meste på snaufjellet.

Det finnes beskjedne tilløp til park i anlegget men ingenting mer enn noen få rails og hopp. Hit kommer du for frikjøringa.

Koselig varmestue i bunnen med en liten solvegg, for de gode dagene!

Her er vårt snøvarsel for Sunnmørsalpane skiarena Fjellsætra.

Offpiste og topptur

Fjellsetra er et stort og tilgjengelig område for cruising og lek i løssnø når forholdene tillater det - noe de ofte gjør. Det er mye terreng over tregrensa, så her trenger du egentlig ikke så mye til guiding - det er bare å se etter urørt snø i terrenget, om det er sikt til det!

freeride fjellsætra sunnmørsalpane Sunnmøre skiarena snowboard alpint ski frikjøring
Fra ski venstre for toppheisen. Foto: Håkon Brunstad/Fjellsætra Freeride

Den store attraksjonen er facen om du tipper ned ski venstre fra toppheisenDu finner en del skogsterreng på overskya dager også, vel å merke - traverser bare langt ut ski høyre fra heisen, og let innimellom løypene. 

Toppturer er det flust av i området, og området er omfattet av Fri Flyt sin eminente guidebok Toppturar i Sunnmørsalpane.

Fjellsætra har derimot ikke et eget "anleggsfjell", men du finner en fin trygg topptur opp Revsdalshornet, som vanligvis gås fra veien et lite steinkast fra skisenteret - men du kan godt til toppen på den fra anlegget også!

Fri Flyt - reportasjer

Her kan du lese og se bilder fra da vi dekket frikjøringskonurransen Fjellsætra Freeride.

Vi har også trukket fram Fjellsætra som et av de gode "nummer to"-anleggene i landet.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Fjellsætra er en beskjeden plass og er som mange andre skisentre innenfor disse fjellene ikke så veldig tett på annet enn hyttebebyggelse. Her finner du anlegget på google maps.

Det er mulig å leie seg en av hyttene i området for overnatting. For afterski og underholdning kan du henge med når anlegget har trubadur og stemning i anlegget - for øvrige behov er det Stranda eller Sykkylven, evt. Ålesund, som gjelder. 

 

Fjellsætra Sunnmørsalpane Skiarena

sunnmorsalpane.no

70 25 06 06

Antall heiser: 5

Antall nedfarter: 5

Lengste nedfart: 4000 m

Høydeforskjell: 531 m

Heiskort: 365 kroner

Hvor: 537 km fra Oslo, 392 fra Bergen og 296 km fra Trondheim 16 km fra Stranda sentrum, 22 km fra Sykkylven, 50 km fra Ålesund