Hallingskarvet skisenter Sudndalen

Sudndalen er et anlegg for kjennere, med offpiste av høy kvalitet. Ryktet sier at det er hit Geilo-folket drar når det snør mye. Her får du mye frikjøring for pengene!

Sist oppdatert: 18. oktober 2021 kl 12.00
Hallingskarvet freeride frikjøring ski fri flyt guide alpint
Hallingskarvet er bare slått av Hemsedal i konkurransen om å være Buskeruds beste freeride - anlegg. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 3 minutter

Hallingskarvet Skisenter lever en tilbaketrukket tilværelse mellom de to ski-metropolene Geilo og Hemsedal. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Sudndalen er et snøhull, og det hender stadig at de ikke får preppa alle løypene når det snør som mest. Over tregrensa er det store og lett tilgjengelige flater for pudderkjøring.

  

Løypekart og snøforhold

sudndalen hallingskarvet løypekart piste map kart
Hallingskarvet har snaufjell og tynn skog - og du vet hva det betyr.

Du har i grunn bare to heiser å forholde deg til i Hallingskarvet - den lange T-kroken og den ekstra toppheisen som tar deg til 1244 m.o.h. Derfra får du effektive og bratte løyper å leke deg i.

Parken, som ligger til venstre for heisen i løypekartet, er beskjeden, som det man kan forvente fra anlegg i denne størrelsen.

Det er også verdt å nevne at varmestua holder høy, lokal kvalitet med hjemmebakte boller og generelt koselig stemning.

Her finner du Fri Flyt sitt snøvarsel for Sudndalen / Hallingskarvet.

 

Offpiste og topptur

Her trenger du egentlig ikke så mye til guide! Sudndalen er stor og oversiktlig, med snaufjellskjøring i toppen og masse leken skog nedover fjellsiden. Innimellom de etablerte løypene finnes flere rydda gater som maskinene ikke rører.

Særlig om du traverserer lagt ski venstre fra toppen kan du finne mye bra terreng og urørt - samme om du hopper av ski høyre fra den røde traséen. Her kan du også stake deg rett sørover mot tjernet nedenfor og kjøre ned "på baksiden" fra heisen før du vender ned mot dalen igjen.

Toppturer i og rundt anlegget er det ikke mye å melde om. Selve Hallingskarvet er faktisk en populær tur på fjellski fra toppen av anlegget, men blir nok litt for drøy kost for tjukkere ski.

Den lille toppen Oseberget (1075 m.o.h.) litt sørøst for anlegget bør være gangbar fra veien - ikke at undertegnede har gjort det. Bare tenkt på det.

Populære toppturmål i nærhetene, lenger opp riksvei 50, er Urevassnutane og Blåbergi, omtrent 15 minutter med bil nordover.

Har du noen gode tips til frikjøring eller randonee i og rundt anlegget i Sudndalen? Send oss en mail! 

 

Fri Flyt - reportasjer

Høsten 2020 ble anlegget lagt ut for salg av eierne, og vi har laget en reportasje med bilder og video i den forbindelse.

Sudndaling Andreas Håtveit har et eget bakgårdsanlegg like rundt hjørnet. Det kan du bli kjent med.

Denne filmen fra Simen Aarseth Gjelsvik viser optimale pudderforhold i Hallingskarevet skisenter.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Det er omtrent like langt til Hallingskarvet som til Hemsedal fra Oslo - du kjører bare forbi Gol på Rv. 7 og tar av til Rv. 50 på Hagafoss. Her finner du anlegget på google maps.  

Ellers er anlegget preget av å ligge midt i distriktet, underholdninga kommer fra nærliggende campingplasser, Hermon hotell, eventuelle leide hytter, og Håtveits egen skiby som ligger like ved.

  

Hallingskarvet skisenter Sudndalen

hallingskarvet-skisenter.no

99 22 61 24

Antall heiser: 3

Antall nedfarter: 8

Lengste nedfart: 3000 m

Høydeforskjell: 510 m

Heiskort: 420 kroner

Hvor: 30 km fra Geilo, 62 km fra Gol, 245 km fra Bergen, 247 km fra Oslo

Åpningstider: 09:30 - 15:30 (til 16:30 i høysesong fra februar og ut)

Publisert 18. oktober 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 18. oktober 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen