– Vil du ha ytterligere 40 tomter, så kan du få det og, sier Knut Anfinset. Helt siden 1998 har 83-åringen stått for driften av anlegget, som i sin tid gikk under Sudndal Skisenter.
Anfinset mener salget er mest egnet for en større investor som ønsker å utvikle området. Prisen på anlegget med alle tomtene inkludert vil være på omlag 50 millioner.
Fri Flyt skrev om salget av Hallingskarvet i fjor også, men ifølge Anfinset er det først nå han virkelig setter inn støtet etter en vanskelig korona-tid.
Går anlegget for 50 millioner, vil tomteprisen ha et snitt på 750.000 kroner. Tomtene vil også åpne opp for nye muligheter for skiparadiset som ligger i Hallingdal.

SELGER HJERTEBARNET: Knut Anfinset har fylt 83 år og synes det er på tide å selge Hallingskarvet. Foto: Bård Gundersen
Fri Flyt kontaktet Geilo-investor Ivar Tollefsen i Fredensborg for en kommentar på salget, men av prinsipp gir de ingen uttalelser i forbindelse med andres salg. Heller ikke investor Even Hegbom har vi klart å få tak i. Hegbom satt lenge på eiersiden av Hallingskarvet, men solgte seg ut for en stund tilbake.
– Vi trenger flere senger her. Stort sett er det Hermon-senteret og en campingplass der folk kan bo, sier Anfinset som mener nettopp dette har holdt igjen Hallingskarvets utvikling og potensial.
Under storhetstiden til anlegget gjennom 10-12 år på 80- og 90-tallet var det 100-aksjonærer som sørget for å pumpe liv i destinasjonen Sudndalen, som det het den gangen. Det største aksjonæren var IKEA, som eide et betydelig antall hytter de ansatte kunne benytte seg av.
På denne tiden ble også Hallingskarvet markedsført gjennom IKEA-katalogen, så det er ikke rart at Hallingskarvet Skisenter var høyt oppe i folks bevissthet.
Se film fra da Skipatruljen besøkte Oppdal, Norges største skidestinasjon Trysil, storebroren Geilo og skihovedstaden Oslo.

SKIERS RIGHT: Selv om de fleste drar seg ut skier left for å finne lykken, er det også muligheter på den andre siden av skisenteret i følge Steinar Slåke-Lerberg. Foto: Christian Nerdrum
Ikke langt unna lå Hallingskarvet Høyfjellshotell med sine 450, stort sett fullbookede, senger og la grunnlaget for et yrende liv i Sudndalen.
I 1992 trakk IKEA seg ut av Sudndalen og solgte alle hyttene, men Anfinset innrømmer at det har vært tungt å basere heisdriften på et hyttemarked.
På tross av beskjedne besøkstall i anlegget har 83-åringen likevel klart å holde budsjettet i pluss siden han tok over hele driften i 1998.