Sogndal skisenter Hodlekve åpner igjen til helga

Mens en rekke av landets skisentere har stengt for sesongen under koronakrisen, åpner nå Sogndal skisenter, Hodlekve skiheisen igjen til helga.

Sist oppdatert 14. april 2020 kl 20.33
Hodlekve
HODLEKVESKOGEN: Karl-Kristian Muggerud og Robert Ruud i Hodlekveskogen, som åpner i helga. Foto: Bård Gundersen

Koronakrisen tvang flere norske skianlegg til å stenge over påske. For mange ble det slutten på sesongen. Flere skianlegg, som blant annet Trysil, ble også tvunget av kommunen til å holde stengt resten av sesongen.

Tirsdag kom derimot meldingen om at Hodlekve i Sogndal åpner skiheisen igjen til helga, og holder åpent 18. og 19. april. Det skriver skianlegget på Facebook.

– Dette er i samråd med smittevernlege og kommunehelsetjenesten i Sogndal. Vi viser til at Helsedirektortatet har gjort en vurdering som sier at etter 5. april kan hver kommune vurdere skianlegg utifra størrelse og aktivitet, skriver de på Facebook. 

Blant annet gjorde det at Kongstind alpinsenter og Hovden skisenter holdt åpent i påska. Sistnevnte kun for lokale, noe som skapte kraftig debatt i kommunestyret i Bykle. Nå følger altså Hodlekve etter.

– Det er svært viktig at folk følger restriksjonene som ligger til grunn for at skianlegget kan åpne, skriver de videre.

Det betyr at det kun er om gangen på t-kroken, så lenge du ikke tilhører samme husstand. Det skal være to meter avstand overalt, spesielt i køen.

– Det er viktig at alle spiller på lag, oppfordrer de.

Dermed blir Hodlekve et av svært få skianlegg som vil holde åpent til helga.

Publisert 14. april 2020 kl 20.33
Sist oppdatert 14. april 2020 kl 20.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen