Denne saken er republisert - fra en ellevill dag som den gangen ble omtalt som to-årsbeste i Sogndal Skisenter.

De siste dagene har det kommet en del snø her oppe, og fredag 3. februar melder yr.no om et skikkelig dump.

Etterhvert som vi nærmer oss skisenteret blir det stadig tydeligere at Bård Gundersen endelig skal få full behandling for vinterdepresjonen han har bygget opp i Oslo. Bård er programleder i Fri Flyts webserie Skipatruljen.

Mens våre skivenner Karl-Kristian Muggerud og Robert Ruud må gi tapt for den glatte bakken opp mot Hodlekve, snu og parkere bilen hjemme i Sogndal (for så sitte på med Henrik Ullelands firehjulstrekker), får vi begynne festen med skitalentet Adrian Krohn Tøien. Han har allerede vært på jobb et par timer og klargjort bakken for inntoget av pudderklare sogndøler, studenter og tilreisende som oss.  

Vi kommer ikke lenger enn til heisen før det er helt avklart: Dette kommer til å bli dypt. 

Kanskje nesten for dypt. 

– Jeg tror det er årsbeste i Rindabotn. Isåfall er det kanskje to-årsbeste også, melder Adrian om dagens forhold.

Som tråkkemaskinsjåfør i Sogndal Skisenter har Adrian oversikt på lavtrykksaktiviteten her oppe. 

– Det blir bra, og nesten bedre når folk har kjørt opp litt spor, siden det er såpass dypt. Da kan vi hente litt fart i sporene og sende ut i løssnøen. 

SNØLEOPARDENE: Bård Gundersen (han med skjegget), Robert Ruud (han med barten), Karl-Kristian Muggerud og Adrian Krohn Tøien. Bilde: Christian Nerdrum
SNØLEOPARDENE: Bård Gundersen (han med skjegget), Robert Ruud (han med barten), Karl-Kristian Muggerud og Adrian Krohn Tøien. Bilde: Christian Nerdrum

Adrians antakelser ser ut til å stemme godt. Mye bedre enn yr.no, som meldte om 15 cm. Realiteten var nærmere en halvmeter. Endelig skal vi få vi føle på den sagnomsuste Sogndal-snøen. Det er nesten komisk mye av den, og vi er glade for alle millimetre skibredde vi har tatt med oss.

Det jodles og hoies. Full spa-behandling med gjentakende dusjer av fjorlett løssnø i fleisen. Med litt flere spor kommer farten seg også. Og Karl-Kristian, Robert og Henrik kobler seg på. Plutselig er Bård og jeg på tur med en gjeng snøleoparder.

– Det er jo kult å være på tur med Fri Flyt. Da har vi to filmere som gjør akkurat som vi ber dem om. Vi gjør det vi kan best, og så gjør det vi kan best, sier Robert Ruud fra Ål med et glimt i øyet. 

Selv om det ikke er helt sånn Bård og jeg så for oss gruppedynamikken er det likevel ikke så veldig langt fra sannheten. 

PUDDER I BARTENE: Innflytter Karl-Kristian Muggerud viser besøkende Robert Ruud veien gjennom Hodlekveskogen. Bilde: Bård Gundersen
PUDDER I BARTENE: Innflytter Karl-Kristian Muggerud viser besøkende Robert Ruud veien gjennom Hodlekveskogen. Bilde: Bård Gundersen

 

Etterhvert fylles fjellet med flere snøleoparder. De fleste er studenter. Andre har tatt fri fra jobben. «Pudderfri». Sånn er det blitt her oppe. 

– Alle er jo her! Vi er her. Lærerne er her. Rektor er her, sier programleder Bård Gundersen som er tydelig imponert over løssnø-fleksibiliteten til folk i Sogndal. 

 

Dagen etter Skipatruljen var i Sogndal Skisenter Hodlekve, reiste Bård og undertegnede til Sogn Skisenter Luster. Den episoden kommer neste uke. 

Her finner du alle sakene vi har skrevet tidligere om Hodlekve.

Innslagene er filmet av Bård Gundersen og Fri Flyts Christian Nerdrum. Sistenevnte står også for klippen. 

SE ALT VI HAR AV SKIPATRULJEN