Trosset dårlig vær i Sogndal - slik var årets «Rakkar Open»

Til tross for koronakrisen ble lavterskel-arrangementet Rakkar Open i Sogndal Skisenter, Hodlekve arrangert i helgen.

Sist oppdatert: 1. mars 2021 kl 10.45
Sogndal Hodelkve Rakkar Open
FORHOLD: Det var ikke perfekte forhold under årets Rakkar Open, men det ble likevel frikjøringsfest i Sogndal. Foto: Bård Basberg
Lesetid: 1 minutter

Som en del av den årlige Fjellsportfestivalen i Sogndal arrangeres også konkurransen Rakkar Open i skisenteret. Konkurransen er en slags lavterskel backcountry jibbekonkurranse.

Men som alle andre arrangement i år, ble også både Rakkar Open og Fjellsportfestivalen arrangert i en litt annerledes utgave.

– I år var det 18 deltagere som trosset regnværet og stilte til start. Til tross for krevende føre, dårlig sikt og gjennomvåte klær ble det i år som alle år dratt på skikkelig både i herre og dameklassen, sier Bård Basberg, som er blant arrangørene av konkurransen.

I år fikk også de yngre prøve seg i konkurransen.

– Nytt av året var juniorarrangementet “Rabbagast Open”, hvor deltagerne virkelig imponerte både tilskuere og dommere. Det er ikke hver dag man ser 10-åringer som tar dobbel baklengs på et BC-hopp! Det blir uten tvil spennende å følge med på disse løperne i årene som kommer! 

Resultatene ble forøvrig slik:

Rakkar Open - Herre

  1. Mons Johan Hoel

  2. Karl Kristian Muggerud 

  3. Tor Fritjof Frøysaker 

Rakkar Open - Dame

  1. Margit Sandem Fjellengen

  2. Julia Levin

  3. Stine Berg

Publisert 1. mars 2021 kl 10.44
Sist oppdatert 1. mars 2021 kl 10.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen