Da koronavirsuet Covid-19 kom til Skandinavia i mars ble alle skianlegg stengt. For Skistar-anleggene Trysil og Hemsedal gjaldt det frem til sommersesongen nå har startet.

I kvartalsrapporten som ble lagt frem torsdag morgen, går det frem at selskapet tapte 413 millioner svenske kroner i Skistars tredje kvartal – som rapporter kvartaler som sesongbasert bedrift.

Skistar eier som nevnt Trysil og Hemsedal, men også Sälen, Åre, Vemdalen og St. Johann. Da anleggene ble stengt sank altså omsetningen 48 prosent, til 486 millioner svenske kroner. Resultatet etter skatt falt 104 prosent, fra 266 millioner svenske kroner i fjor til – 10 millioner svenske kroner i år.

– Å avslutte sesongen tidligere, i kombinasjon med reiseforbud i de land vi har virksomhet, har medført et intensivt arbeid med å se over våre kostnader og planlagte investeringer, skriver Skistar i en pressemelding.

Nå håper de statene vil bidra til å dekke opp underskuddet.

– Vi vil søke om støtte for delvis å dekke faste kostnader i Norge og Sverige. I perioden har vi fått statsstøtte i Sverige koblet til korttidsarbeid. I Norge har støtten kommet i form av forenklede prosedyrer slik at staten tar et større ansvar for de ansatte og dermed lavere personalkostnader for Skistar.

Flere skianlegg åpnet igjen i påsken og i tiden etter, men Hemsedal og Trysil stengte for sesongen.