Det var 46 år gamle Jan Helge Sæterstrand som mistet livet lørdag 18. mars. Han skal ha kjørt offpist mellom omgangene i forbindelse med en alpinfestival som fant sted i anlegget.

– Mannen var far til en av deltagerne på Bama alpinfestival som ble arrangert i Ål denne helga, bekrefter regionlensmann i politiet, Brit Fyksen.

Meldingen om ulykken kom inn til politiet i 15-tiden lørdag. Både luftambulansen og skisenteret bisto i aksjonen.

To timer senere bekreftet politiet at skikjøreren ble funnet utenfor Svarteberg, som skianlegget ofte omtales som. Det ble lagt ned stor innsats i forsøket på å redde 46-åringens liv.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

OMKOM: Jan Helge Sæterstrand (46) mistet livet i alpinulykke i Ål skisenter. Foto: Erlend Sande / privat (innfelt bilde)
OMKOM: Jan Helge Sæterstrand (46) mistet livet i alpinulykke i Ål skisenter. Foto: Erlend Sande / privat (innfelt bilde)

Usikre på hva som har skjedd

Det skal ikke ha vært vitner til ulykken, og politiet kan ikke med sikkerhet si hva som har skjedd. De venter på konklusjon fra obduksjonsrapporten for å få flere svar.

Sæterstrands kone, Katherine Notvik, har skrevet et åpent innlegg på Facebook, hvor det blant annet står:

– Vi kan ikke tro at det er sant. En vegg har falt ut i livene våre. Min store kjærlighet er borte. Verdens beste pappa er vekk. Han var en gledesspreder og god venn for mange av dere.

Fri Flyt har vært i kontakt med en person som deltok i søket etter mannen. Han forteller at vedkommende ble funnet i et område hvor det er vanlig å kjøre offpist, på skikjørers venstre side av anlegget.

Samme dag som ulykken fant sted, opplyste politiet at mannen ble funnet ved en skrent. Etter det Fri Flyt erfarer skal ikke mannen ha falt ned noen skrent eller høyde i forbindelse med ulykken.

Les også: Det er under to uker siden en mann i 50-årene døde i en fallulykke i Reidarskaret, Hemsedal.

Familien ivaretatt av kriseteam

Kommunen sendte ut sorg- og kriseteam for å ivareta familien da ulykken inntraff.

– Ål er en arrangementskommune, og vi har mange arrangementer i løpet av året. Dette er første gang noe så tragisk skjer, så det er klart dette preger bygda. Det gjør voldsomt inntrykk, og setter preg på alle, sier ordfører Solveig Vestenfor.

Omtalen av navnet til den avdøde er gjort i samråd med familien.