Line Traveling Circus Springbreak (Tryvann)

– Jeg håper det blir jibbete! Jeg håper også at det møter både unge og gamle skikjørere som kanskje har et forhold til Line Traveling Circus, sier arrangementansvarlig Bendik Øye til Fri Flyt.

Gjengen bak sirkuset som er kjent for å reise verden rundt og by på kreativing kjøring, kommer nå til Norge. Første stopp på turen blir avslutningshelgen i Tryvann, der det blir railjam-konkurranse, grilling, giveaways og god stemning. Disse karene er med fra Traveling Circus: Andy Parry, Will Wesson, Mitchell Brower, Pete Koukov og Jake Strassman. I tillegg kommer det norske Line-teamet, med blant annet Robert Ruud, Leo Landrø og Sig Tveit.

Arrangementet finner sted i Hyttliparken fra klokken 12 til 16 lørdag 15. april. Det blir bygget et kult railsetup. Link til arrangementet finner du her.

– Hva fikk dere til å ville arrangere dette?

– Jeg og Robert Ruud var på tur med Line i fjor våres, og da fortalte gutta i Traveling Circus at de ville til Norge og lage en episode derfra. Så når de først er i Norge tenkte vi som jobber i Line at det var kult å arrangere noe sammen med de, forteller Øye til Fri Flyt.

Øye lover fete premier og giveways til de som møter opp på railjamen og sender store triks.

Bendik Øye og Line traveling circus på shoot
INVITERER TIL JAM: Bendik Øye inviterer sammen med Line Traveling Circus til railjam og god stemning i Tryvann, her fra en tidligere team-shoot. Foto: Ruedi Glück

Høvdingen av Høgevarde 

Høgevarde inviterer nok en gang til Høvdingen av Høgevarde, i samarbeid med Mushroom Crew. Dette er en lavterskelkonkurranse der man over tre dager henger i parken og kjører i en kreativ og morsom park. Samtidig blir man også satt på andre utfordringer, som eksempelvis øksekast.

Øksekast på Høvdingen av Høgevarde
ØKSEKAST: Øksekasting for å kåre hvem som blir Høvdingen av Høgevarde, her fra 2021. Foto: Christopher Baldry

Det er to år siden sist gang det ble arrangert, i fjor var det for lite snø til at arrangementet var gjennomførbart.

– Vi bygger mandag til fredag neste uke. Da blir det park i hele barnebakken og i familiebakken. Det blir også sidehits langs hele den større bakken, sier Hans Christian Gulsvik til Fri Flyt.

25 inviterte kjørere skal konkurrere den 21. april. De to neste dagene blir det åpen park for alle som vil komme, med muligheter for camping nede på parkeringsplassen.

QUARTERPIPE: Det bygges en morsom og kreativ park i forbindelse med Høvdingen av Høgevarde. Foto: Christopher Baldry
QUARTERPIPE: Det bygges en morsom og kreativ park i forbindelse med Høvdingen av Høgevarde. Foto: Christopher Baldry

Open Klasse (Myrkdalen)

Om man liker å kjøre en slushy park med god stemning, kan det være midt i blinken å dra på Open Klasse-festivalen i Myrkdalen.

28. april til 1. mai samles både freeskiers, snowboarders og frikjørere til den årlige festivalen. I tillegg til ski og brettkjøring, blir det også konsert og underholdning.

Det blir også konkurranser med premier, og muligheter for å ta seg en dukkert i pond skimen.

Pondskim på Open Klasse
POND SKIM: Open Klasse i Myrkdalen er en god avslutning på sesongen for mange, du får også muligheten til å teste dette bassenget til kicker. Foto: Christopher Baldry

Prisoversikt og program for arrangementet finner du her.

I forkant av Open klasse, 26. til 28. april blir det også arrangert Jib League i Myrkdalen. Dette er en alternativ Freeski-konkurranse som samler mange av de beste utøverne i verden. Bak konseptet står de kjente profilene Øystein Bråten, James Woods og Ferdinand Dahl.

Påmeldingen til Jib League er gratis og skjer i bakken. Etter tre dager med kjøring blir vinneren av Jib League kåret.