– Frem til søndag ser snøgrensen ut til å variere mellom 800 - 1200 meter. Lavest snøgrense blir det nok på natta, og fra i morgen kveld, så ser det ut til å bli noe lavere snøgrense enn 800 meter også, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til Fri Flyt. 

Det betyr at det vil bli mye snø i høyfjellet i Sør-Norge og det vil bli mye snø mange steder. 

– Vi snakker om opp mot en halv meter på de neste par dagene. 

Men temperaturen vil variere, og nedbøren vil veksle mellom med regn, sludd og snø gjennom fredagen og lørdagen i fjell og dalstrøk. 

TJA: Live webcam fra Trysil kl. 14:39 torsdag.
TJA: Live webcam fra Trysil kl. 14:39 torsdag.

– Det blir varierende temperatur, og i sentrum av Hemsedal for eksempel, vil temperaturen variere fra like under null til opp igjen 3-4 pluss grader.

I lavlandet på Østlandet vil nedbøren komme som regn.

Litt utpå søndag, og inn i neste uke kommer det et høytrykksvær over hele Sør-Norge, med forholdsvis høye temperaturer og mange timer med sol fra mandagen.

– Da kan det jo bli veldig fint å oppholde seg i fjellet. Samtidig må man være ekstra forsiktig når det har kommet såpass mye snø på forhånd - og så blir det fint vær etterpå, sier meteorologen.

TETT SLUDD: Live webcam fra Hemsedal torsdag 14:39.
TETT SLUDD: Live webcam fra Hemsedal torsdag 14:39.

Med varmen kommer skredfaren

– Akkurat nå ligger snøskredsfaren på moderat nivå i de fleste områder, og så er det enkelte steder det ligger oppi betydelig, altså faregrad 3, og det er i Vest-Telemark og i Jotunheimen. Så det er vel grunn til å tro at det kan bli økene i starten av neste uke med tanke på at det først blir mye snø, og så fint vær.

Dagtemperaturen nedi dalen i Hemsedal vil komme opp mot 12-13 grader neste uke. Lengre østover mot Trysil-traktene kan det kanskje bli enda noe høyere temperatur. 

– Når man kommer opp i fjellet, så blir det jo noe lavere temperatur,men sola har jo kommet såpass ut på himmelen at den varmer bra, og det blir omlag 5-6 grader også på en 1200 - 1300 meter neste uke.

Nord-Norge

Etter en heftig start på påsken har været roet seg i Nord-Norge. 

– Nå er det flott. Veldig flott vær i dag, i morgen og lørdag, og så blir det dårligere frem til søndagen av.

Vestlandet

– De ligger litt i le for alt dette været som kommer fra øst. Akkurat i morgen kan det bli lengre perioder med sol, i hvert fall noen timer midt på dagen, sier meteorologen. 

Men det ser ut til at de får en ganske grå lørdag, og så er det litt lettere igjen til søndag og utover neste uke.