Sesongstart i Norefjell, Kvitfjell og Nesfjellet til helgen

– Har ikke åpnet så tidlig på over 20 år

Kvitfjell, Norefjell og Nesfjellet åpner heisene allerede til helgen. Det er tidligste sesongstart på over 20 år for Norefjell.

Sist oppdatert: 1. november 2023 kl 08.42
NESFJELLET: Anlegget har fått godt med snø. Foto: Nikolai Jelstrup
NESFJELLET: Anlegget har fått godt med snø. Foto: Nikolai Jelstrup
Lesetid: 3 minutter

På lørdag kan du kjøre heisbasert skikjøring kun to timer fra Oslo. Både Nesfjellet Alpin og Norefjell Skisenter melder tidlig sesongstart. Kvitfjell åpner også heisene sine til helgen. Bjorli er først ut og åpner 2. november.

For noen har snøværet på østlandet kommet som et sjokk, og blant annet bydd på store problemer i trafikken, men for andre har dette vært helt optimalt. Daglig leder for Norefjell, Marius Arnesen, mener de ikke har åpnet så tidlig på over 20 år.

HER KOMMER GLEDEN! Kvitfjell har fått tidlig start på snøproduksjonen i år. Foto: Alpinco/Martin Vinje
Les også

– Frempå fjellet her åpnet det 2. november en gang. Det tror jeg var på 90-tallet. Så vi har ikke åpnet så tidlig på over 20 år. Det tidligste, de siste 15 årene, er 10. november.

NOREFJELL: – Det at man er tidligere i gang, gjør at Ola Nordmann tenker på ski allerede nå! Sier Arnesen. Foto: Norefjell Skisenter
NOREFJELL: – Det at man er tidligere i gang, gjør at Ola Nordmann tenker på ski allerede nå! Sier Arnesen. Foto: Norefjell Skisenter

Det er tross alt tidlig november, men de to anleggene starter med å åpne to heiser.

Norefjell melder at de foreløpig åpner to heiser og en kilometer med nedfart. Arnesen forteller også at de klarer å åpne med noen enkle parkelementer.

– Hva åpner til helgen? 

– Foreløpig to heiser og en kilometer, og så håper vi virkelig at vi får med oss en heis til, og slår værmeldingen til med både snø og kulde, så klarer vi det.

toppturski test randoneeski friflyt best i test
Les også

Nesfjellet åpner to heiser (Nesfjellet-Ekspressen og en koppheis) og en av hovednedfartene. De bygger også ett hopp og noen rails til helgen.

SNØPRODUKSJON: Det er full fres på snøkanonene i Nesfjellet. Foto: Nikolai Jelstrup
SNØPRODUKSJON: Det er full fres på snøkanonene i Nesfjellet. Foto: Nikolai Jelstrup

– Hva er det som gjør at dere kan åpne så tidlig i år? 

– Det er jo gunstige temperaturer og vindforhold siste uka og i tillegg til at vi var klare – kanonene sto klare fra 15. oktober. I fjor gjorde vi en oppgradering på snøanlegget, sånn at vi kan ta vann fra to kilder bort til der vi åpnet på Bøseter. Så det var en veldig viktig investering vi gjorde i fjor, forklarer Arnesen om Norefjells anlegg.

all mountain ski fri flyt test skifest allroundski
Les også

Jelstrup forklarte at det ikke var aktuelt å holde igjen når snøen og temperaturen falt i Nesfjellet.

– Med snøen kommer også gnisten! Vi er heldige som har et ivrig team med snø-hunder som evner å snu seg raskt, og gjør gode beslutninger – Når vi klarer å skjule alle spor av sommer såpass tidlig, står vi trolig overfor en skisesong som blir lang. Det er betryggende! Forteller Jelstrup.

TIDLIG START: – I mine åtte år på Nesfjellet vil dette være tidligste åpning, sier Jelstrup. Foto: Nikolai Jelstrup
TIDLIG START: – I mine åtte år på Nesfjellet vil dette være tidligste åpning, sier Jelstrup. Foto: Nikolai Jelstrup

Mye tyder på en bra sesong, og ifølge Jelstrup virket langtidsprognosen lovende.

– Det var også en meteorolog som prikket meg på skulderen forleden som kunne røpe at langtids-prognosene forteller om en stabil og kald vinter. Vi krysser fingrene for at vedkommende får rett, sier Jelstrup.

Early bird salget stenger 3. november i Norefjell og varer ut November hos Nesfjellet. Oversikt over rabattene på sesongkort får du her:

Geilo sesongkort
Les også

– Hvordan har early bird-salget gått hittil? 

– Det har gått bra hittil. Det går ut i morgen, og det aller meste av kjøpene gjøres jo siste døgnet. Men uansett, så kan vi si allerede nå at vi får en økning, forteller Arnesen om Norefjell sitt salg.

Nesfjellet forventer også godt besøk gjennom vinteren.

– Vi har solgt bra med sesongkort, og ligger foran fjorårssalget på samme tidspunkt. Kampanjen fortsetter ut november. Vi forventer et godt besøk gjennom vinteren, forteller Jelstrup.

Publisert 30. oktober 2023 kl 15.15
Sist oppdatert 1. november 2023 kl 08.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen