Snøfest på Norefjell - kan vente seg over en halvmeter nysnø

Det er snøfest på Norefjell Skisenter, som kan vente seg en halvmeter snø de neste dagene. Det betyr at åpningen nærmer seg med stormskritt.

Sist oppdatert: 4. november 2016 kl 13.37
SNART ÅPENT: Norefjell kan vente seg en halvmeter snø, og det blir snart skimuligheter i skisenteret. Her er Stian Skinnes Fossen en pudderdag i skisenteret. Foto: Thomas Kleiven
SNART ÅPENT: Norefjell kan vente seg en halvmeter snø, og det blir snart skimuligheter i skisenteret. Her er Stian Skinnes Fossen en pudderdag i skisenteret. Foto: Thomas Kleiven
Lesetid: 2 minutter

– Vi er ikke langt unna å ha skimuligheter i anlegget nå. Hvis værmeldingen slår til bør det være mulig å kjøre litt pudder med dårlig såle til uka, sier Geir Bottolfs i Norefjell Skisenter.

I løpet av helga kan skianlegget i Buskerud vente seg en halvmeter nysnø på toppen. Det betyr at det finnes muligheter for å stå på ski i det Oslo-nære skianlegget. Med påfølgende kulegrader, og en langvarig snøproduksjon, nærmer også skianlegget seg sesongåpning.

Ifølge Bottolfs satser skianlegget på å åpne de første heisene allerede 12. november. Da holder de åpent hver helg fram til 10. desember. Da er det åpent hver dag så lenge sesongen holder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skjermbilde 2016-11-04 kl. 12.49.02
Skjermbilde 2016-11-04 kl. 12.49.02

SNØVARSEL: På Fri Flyts snøvarsel kan Norefjell vente seg 53 centimeter på toppen, og 37 centimeter midt i anlegget. Snøen starter allerede fredag, men har sitt høydepunkt lørdag formiddag.

Men først kan de altså glede seg over et massivt snødump.

– Er det uvanlig med et såpass stort snødump i november?

– Det er ikke uvanlig, men varierer fra år til år. Før de bygde ut i Bøeseter har jeg kjørt pudder i Bøeseter i november for mange år siden.

Norefjell ligger omlag en og en halv time unna, og er et av de største skianleggene som ligger i nær tilknytning til hovedstaden. Også Oslo Vinterpark, Varingskollen, Oslo Skisenter, Drammen Skisenter, Kirkerudbakken og Kongsberg kan vente seg et massivt snødump i tiden framover.

Forøvrig kan det nevnes at Kvitfjell snart åpner - i tilegg til at Bjorli, Geilo og Sjusjøen har åpnet på kunstsnø.

Her kan du se når skianleggene i Norge åpner heisene.

Publisert 4. november 2016 kl 13.37
Sist oppdatert 4. november 2016 kl 13.37
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen