Norefjell skisenter

Alpinanlegget på Norefjell vil gjerne konkurrere med Hemsedal om å være best i Buskerud, eller Viken om du vil. Det klarer de godt, med gode løyper og anledninger for frikjøring.

Sist oppdatert: 18. oktober 2021 kl 10.00
Norefjell guide freeride alpint ski fri flyt
Under tregrensa på Norefjell må du være kjent for å finne fram - men du får betalt for det!
Lesetid: 4 minutter

Norefjell er et stort anlegg med stor variasjon i løypetilbudet. Fra slake cruisingløyper i høyden, til bratte heng ned mot dalstasjonen. Norefjell har med sine 1010 fallhøydemeter Nord-Europas største høydeforskjell. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Norefjell-anlegget har lang historie bakover i tid, og den bratte bakken ned mot krøderen var åsted for storslalåmkonkurransen under vinter-OL i 1952. Løypene på Norefjell er fremdeles noe av den beste moroa du finner innenfor piste i Norge.

 

Løypekart og snøforhold

Norefjell skimap løypekart piste map guide ski alpint
Starter du turen på alpinstua, sparer du tid og bompenger - og får over 1000 høydemeter nedkjøring fra Ravnås.

Norefjell er landets 6. største anlegg målt i omsetning, og har tre startpunkter basert på hvor du har hytte, eller setter bilen. Vi anbefaler "bunnstasjonen" på alpinstua som utgangspunkt - fjellveien opp til den øvre delen av anlegget har en privat bompengeordning.

Parktilbudet på Norefjell kunne vært bedre enn det er. De har en blåpark ved Bøsetra og en rød linje nedenfor skistua med noen større hopp, men for å være et så stort og hyttenært anlegg er parksatsingen på Norefjell litt for ujevn.

Anlegget er omringet av flere hoteller og hytteklynger, og tilbudet blir deretter. Mange serveringstilbud og hotellbarer i høyden, mens alpinstua i bunn ved Krøderen har wienerpølse & saft-vibber, uten at det er negativt.

Norefjell har ofte kaldt vær, men forholdene kan variere stort i forskjellige deler av anlegget. Her finner du Fri Flyt sitt snøvarsel for Norefjell skisenter.

 

Norefjell faceplant
På gode dager er faceplants på Norefjell gøy! Foto: Lars Moen

Offpiste og topptur

Freeride på Norefjell er faktisk overraskende bra - om du vet hvor du skal lete. Opplevelsen kan deles opp i det du finner over tregrensa, som blir området fra Ravnås-toppen og ned mot Norefjell Ski&Spa, som kalles Bøsetra. 

Her oppe er det åpent og oversiktlig, delvis krattvokst snaufjell med cruiseføre. Det blir derimot fort forblåst og skarete, og da er det lurt å søke mot tregrensa. Da er dalsiden ned mot Krøderen løsningen.

Skogen i denne retningen kan deles opp i det som befinner seg på ski høyre (hvor løypene går) og ski venstre for den lange stolheisen opp fra Krøderfjorden. Like under heisen går det en dyp bekkedal, og noe av terrenget kan være litt hårete.

Å finne fram i den tette skogen ski venstre for heisen krever litt trening, men er desto morsommere når du finner de åpne glennene innimellom. Sjekk våre reportasjer nedenfor for å lære mer.

 

Randonee på Norefjell? Sjekk ut Høgevard, det nest høyeste fjellet i området og gode 300 høydemeter ekstra oppå toppstasjonen. Merk at du må over et stort flatt platå først.

Hele fjellsiden opp fra riksveien mot fjellene er kurant for topptur. Fjellstua Tempelseter, med eget skitrekk, er for eksempel et godt utgangspunkt.

 

Fri Flyt - reportasjer

Apropos det å finne frem i skogen på Norefjell - temaet ble trukket frem når Fri Flyt skrev om begrepet localism i norske anlegg.

Sjekk ut Lars Moens bildeserie fra en god snødag på Norefjell her!

Fri Flyt TV har vært med lokalpatriot Geir Bottolfs for å filme noen av frikjøringsmulighetene på Norefjell.

Her er enda en stor og godt illustrert reportasje fra Sondre Dan Lindkjølen på Norefjell!

Sommeren og høsten er også optimal fjelltursesong. Her er UTEmagasinet sin guide til Norefjell-området.

Her finner du alle våre Norefjell-saker. Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

 

Norefjell i 1952 Oslo OL
Stein Eriksen (ikke på bildet!), som i et øyeblikk dominerte alpintsporten på 50-tallet, vant storslalåm i Norefjell i 52. Foto: Sæbjørn Sæbjørnsen / Romsdalsmuseet.

  

Reise, fritid og overnatting

Det tar en halvannen times tid å komme seg til Norefjell med bil fra Oslo, noe anlegget og hyttefeltene rundt gjerne skryter av for å konkurrere med sluggere som Hemsedal. Her finner du anlegget på google maps.  Norefjell har også en skibuss fra bussterminalen i Oslo.

Afterski og underholdning finnes på hotellene i området, ellers er kulturtilbudet begrenset.

 

Norefjell skisenter

Norefjell.com

32 15 01 00

Antall heiser: 14

Antall nedfarter: 30

Lengste nedfart: 6000 m

Høydeforskjell: 1010 m

Heiskort: 520 kroner

Hvor: 98 km fra Oslo, 78 km fra Drammen, 378 km fra Bergen, 561 km fra Trondheim.

Åpningstider: 09:30 - 16:30 hver dag i sesong

Publisert 18. oktober 2021 kl 10.00
Sist oppdatert 18. oktober 2021 kl 10.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen