Usporet fjell

Landets største fallhøyde og Oslos nærmeste høyfjellsanlegg. Fri Flyt reiste på dagstur til pudderet.

Sist oppdatert: 3. februar 2014 kl 08.42
Norefjell skisenter
PUDDER: Stian Skinnes Fossen gjør lurt i å legge seg litt bakpå. Foto: Thomas Kleiven
Lesetid: 2 minutter

– Det er for mye snø, roper Stian Skinnes Fossen.

28-åringen fra Krøderen står med pudder til langt oppå låret i Norefjells skoger. Også her, halvannen time fra Oslo, nyter frikjørerne godt av den dype januarmåneden på Østlandet som akkurat er forbi. Store deler av Norefjells 1010 høydemeter var pyntet med over halvmeteren lett pudder da helgen startet.

Gråvær

Tåken gjorde at de øverste partiene av anlegget ikke var mulig å kjøre i og toppheisen åpnet aldri. Over skoggrensa trengs sikt om pudderet skal nytes. Under skoggrensa derimot trengs bare evnen til å navigere mellom tett skog før de åpne glennene kan nytes med pudderpump.

Busketrøbbel

– Er det noe vi bør passe oss for, spør Sondre Dan Lindkjølen før dagens tredje tur starter inn i tåka fra fjellheisen. 

– Busker, svarer Knut Erik Ringnes og legger til at det nå har det snødd så mye at det verste krattet er bortgjemt under pudderet. Lindkjølen studerer i Sogndal, men har på grunn av skogbrannfaren blitt nødt til å emigrere hjemover til Østlandet. Fra hjemstedet Kongsberg er reisetiden kort til Norefjell.

Våtere snø

Etter en treg sesongstart har forholdene vært knallbra på Norefjell etter nyttår. Men på søndag steg temperaturene og for første gang på lenge var snøen av en våtere kvalitet. Det bekymrer ikke Fossen som i dag reiser til Revelstoke i Canada for to ukers skiferie. Det som derimot burde bekymre ham er at det i helga er meldt mer nysnø på Norefjell enn i Revelstoke. Da sier nemlig yr.no at  snø fra sørøst nok en gang skal pumpe inn mot Hallingdal. 

Her finner du alle våre saker fra Norefjell. Se drømmebildene i galleriet under!

Publisert 3. februar 2014 kl 08.42
Sist oppdatert 3. februar 2014 kl 08.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen