Marikollen er kjent som anlegget hvor Henrik Kristoffersen vokste opp. Det er en liten bakke med en T-krok som er en del av et større idrettsanlegg. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Utbyggingen i Marikollen er godt i gang, og var opprinnelig planlagt til å være klar for 2020/21-sesongen, nå utsatt til senere. Det nye tilbudet kommer med en ny 800 meter lang heis og to nye, lange nedfarter. Forhåpentligvis vil det øke mulighetene for frikjøring i Rælingen også!

Litt avhengig av hvor du kjører fra, kan Marikollen skisenter faktisk være lettere å nå med bil enn Tryvann og Oslo Vinterpark.

 

Løypekart og snøforhold

marikollen løypekart fri flyt guide
Nye løyper er under planlegging i Marikollen

For tiden har ikke Marikollen et særlig komplisert løypekart - det er en heis inntil hoppbakken med to korte, bratte bakker. Det finnes også et lite barnetrekkbelte, som er gratis for alle.

Parktilbudet har vært varierende, men som regel begrenset til et par rail-linjer på lavt nivå.

Anlegget har en liten varmestue i bunn med enkel servering under anleggets åpningstider.

 

Offpiste og topptur

Den kompakte bakken har ikke mye til offpiste-tilbud, men de ambisiøse planene for fremtidens anlegg vil åpne et større område med muligheter, samt inkludere en egen randonee - bakke.

Det er ryddet en gangvei fra toppen av Knølsmåsan som heter Kongebakken - denne kan by på en interessant nedfart på dager med nysnø når det nye heisområdet åpner.

 

Fri Flyt - reportasjer

Marikollen har en gang tidligere på 2000-tallet vært hjem for Marikollen rail jam, som vi har skrevet om.

Vi har også dette portrettintervjuet med Henrik Kristoffersen fra da han var 19 år og omtalte Marikollen som stedet hvor du får den beste skidagen.

I dette portrettintervjuet med Aksel Lund Svindal har Rælingen skiklubb blitt trukket fram som en formativ faktor.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Marikollen ligger helt inntil østmarka og ikke langt fra Lillestrøm sentrum. Her er anlegget på google maps. Kollektivtrafikken er forholdsvis dårlig, men det går buss til Marikollen fra Lillestrøm bussterminal.

Rælingen for øvrig er ikke mye til metropol, men du er like inntil Oslo og Lillestrøm, som har rikelig med tilbud.

 

Marikollen Skisenter

marikollen.no 

99 43 83 93

Antall heiser: 1

Antall nedfarter: 2

Høydeforskjell: 200 m

Heiskort: 250 kroner for voksen dagskort (helger), 180 kr for kveldskort (hverdager)

Hvor: 25 km fra Oslo sentrum, 5 km fra Lillestrøm

Åpningstider: 17.30 - 20.30 tirsdag-fredag, 10-16 i helgen