Kvitfjell har lenge hatt som tradisjon å være blant de første som åpner skiheisene i Norge, og de er heller ikke noe dårligere i år. Selv om de ble knust av Bjorli, Sjusjøen og Geilo om å åpne først er de nå klare til å åpne Familiebakken torsdag 10. november.

Da kom tirsdagens snøfall på 15 centimeter svært godt med, og i natt ble snøkanonene satt i gang for alvor.

Annonse

– Vi har hatt flere snødryss, men det første skikkelig snøfallet kom i går, sier markedssjef i Kvitfjell, Vibeke Fürst Holtmann til Fri Flyt.

Med kalde temperaturer i vente ligger de også i rute til å kunne åpne en større del av skianlegget helga etter.

– Værmeldingen viser ordentlig kalde temperaturer så langt værprognosene rekker. Det lover godt for oss. Hvis dette slår til, regner vi med å ha en større del av anlegget åpent til 19. november, sier Holtmann.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

hafjell11
hafjell11

ÅPNER 12. NOVEMBER: Hafjell har også fått sin del av snøfallet, og tar sikte på å åpne 12 november. Foto: Hafjell Skisenter

– Blir det noe parktilbud?

– Tidligpark i Kvitfjell har blitt en populær tradisjon. Vår nye parksjef Jarle Kvamme planlegger et morsomt setup som vil stå klart til åpning. 

Også i naboanlegget Hafjell, som åpner 12. november, har snøen lavet ned det siste døgnet. Ifølge markedssjef Mari Aasbakken ligger de godt an til åpning.

– Snøkanonende dundrer og går, og det ser bra ut frem mot Hafjells tidligåpning på Gaia, sier Aasbakken.

Hun melder også om 15 centimeter.

– Rundt 15 cm eller mer har kommet på Mosetertoppen. Snø på trærne og hvitt overalt.