For første gang på mange, mange år blir det ikke noe skipass-samarbeid i Hemsedal. Skistar (som eier Hemsedal) er ikke med på Vinterland-samarbeidet, og dermed må du ha to separate kort for å kunne kjøre i Hemsedal Skisenter og i Solheisen, litt lengre inn i Hemsedal.

– De gjør sin greie, vi gjør vår. Det er helt OK, sier Kaj Zackrisson, arbeidende styrelder i Solheisen til Fri Flyt.

Man får fortsatt kjøpt Vinterland kortet. For 22-23-sesongen gjelder det da for Hallingskarvet, Geilo, Solheisen Hemsedal, Gol, Ål og Nesbyen.

Sesongkortet for lille Solheisen er vesentlig billigere enn for Hemsedal, og om du rasker på gjelder early bird-prisen fortsatt.

Mange skisenter har sett mye på strømprisene i høst.

– Vi har ikke en spesielt god strømavtale, men vi har oppdatert hele snøkanonanlegget slik at det er raskere og mer effektivt. Den gamle kompressoren vi byttet ut var fra 50-tallet, sier Kaj.

OPPGRADERT: Snøkanonanlegget i Solheisen er oppdatert foran årets sesong.  Foto: Solheisen
OPPGRADERT: Snøkanonanlegget i Solheisen er oppdatert foran årets sesong. Foto: Solheisen

Ny tråkkemaskin er det også blitt, og heisen er oppgradert.

– Her sparer vi ikke på kulene, sier Kaj og ler.

Som vanlig skal det skje mye i løpet av Solheisen-sesongen.

De skal som vanlig blant annet arrangere Bang-slalom med trolig noen kjendiser tilstede, frikjøringscamp, skikarneval, og juniorfreeride, men nytt av året er at det også blir seniorkonkurranse i frikjøringscupen, arrangert i regi av Heming Adrenalin.

Det blir den eneste konkurransen i Norge som får trestjernersstatus i Freeride World Tour-kvaliken.

– Planen er å kjøre den første dagen ovenfor senteret, i boote-avstand, forteller Kaj.

Til finaledagen har han en annen face på lur, litt lengre inn i Grøndalen. Kaj Zackrisson har vunnet Verbier Freeride tre – 3 – ganger, så han vet hva som kreves av en konkurransearena.

– Vi er keene på vinter. Vi står på tåene og er helt klare for å ta imot gjestene. Det store dumpet av snø har ikke kommet ennå, snøfallene har vært større lenger sør i landet. Vi sitter her oppe og venter. Det har lagt seg 5-10 centimeter, men det er ikke noen mengder ennå, sier Kaj.

EGET KORT: For første gang på mange. mange år er det ikke mulig å kjøpe et kort som dekker begge skisenterne i Hemsedal, etter at Skistar gikk ut av Vinterland-samarbeidet. Foto: Solheisen
EGET KORT: For første gang på mange. mange år er det ikke mulig å kjøpe et kort som dekker begge skisenterne i Hemsedal, etter at Skistar gikk ut av Vinterland-samarbeidet. Foto: Solheisen